Yandex Metrica
SON DAKİKA
Emekliler dikkat! Akbank ve Garanti BBVA’dan kötü haber: Bankalar verilen promosyonları geri çekiyor

Emekliler dikkat! Akbank ve Garanti BBVA’dan kötü haber: Bankalar verilen promosyonları geri çekiyor

Emeklilere yapılan zammın açıklanmasının ardından bankalardan peş peşe promosyon haberi gelmişti. Yoğun talep üzerine bankalardan kötü haber geldi. Bankalar, promosyonları geri çekmeye başladı.

Ekonomi

28.02.2024, 05:15

Emekli maaşlarına yapılacak zam temmuz ayında netleşti. Zammın açıklanması sonrası bankalar promosyonlar için büyük tutarlarda ödeme yapmaya başladı. Özel bankalar arasında büyük bir rekabet yaşanmıştı. Yüksek ödemeler nedeniyle yoğun talep gelmeye başlanınca bankalar promosyonları geri çekmeye başladı. 

Emekli promosyon ödemeleri için son tarih 31 Ağustos olarak belirlenmişti. Ancak yoğun talebe yetişemeyen bankalar bu süreyi uzatma kararı aldı. Ödemeler eylül ayında da yapılacak. 

4A SSK, 4B BAĞKUR, 4C Emekli Sandığı memur EYT emeklilerine... Haberi Görüntüle

PROMOSYON ÖDEMELERİNDE GERİ ADIM ATILIYOR

SGK ve bankalar arasında yapılan anlaşma kapsamında 2017 yılından bu yana milyonlarca emekliye promosyon ödemesi yapılıyor. Geçtiğimiz temmuz ayına kadar cüzi miktarda ödenen promosyonlar, zammın ardından oldukça artmıştı. Eylül ayında da devam eden promosyon ödemeleri için artışa devam edileceği düşünülüyordu. Bu artışı yalnızca İş Bankası yaptı ve 5 bin TL olan promosyon ödemesini 7 bin 500 TL'ye çıkardı.

Özel bir banka yetkilisi geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada bankaların verdiği nakit promosyon ödemelerinin masraflarını kurtarmadığını söylemişti. Promosyon ödemelerinde yavaş yavaş geri adım atılacağına dair sinyaller verilmişti. Akbank ve Garanti BBVA'dan kötü haber geldi. Bankalar ödedikleri promosyon tutarlarını düşürdü ve promosyonlar geri çekildi.

EVKUR'da Ramazan ayına özel fırsatlar! 15- 20 Mart 2024 Evkur'da... Haberi Görüntüle

AKBANK VE GARANTİ BANKASI PROMOSYONLARI GERİ ÇEKTİ

Akbank, ağustos ayında ödediği nakit promosyon fırsatlarında tutarı düşürdüğünü duyurmuştu. 8 bin liraya kadar nakit promosyon ödemesi yapan Garanti Bankası da Eylül ayı için rakamları geri çekti. Ödemeleri 6 bin liraya düşürdü. Garanti BBVA bundan sonra 6 bin TL promosyon ödeyecek.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading