Yandex Metrica
SON DAKİKA
Emekli zammını bilen Necmettin Batırel şimdi de akaryakıt müjdesi verdi! Bekleyin rekor düşüş geliyor

Emekli zammını bilen Necmettin Batırel şimdi de akaryakıt müjdesi verdi! Bekleyin rekor düşüş geliyor

Ekonomi yazarı Necmettin Batırel'den akaryakıt müjdesi geldi. Daha önce de emekli maaşlarına yapılacak zammı doğru tahmin eden Batırel, akaryakıttaki düşüş için tarih verdi. İşte, detaylar...

Ekonomi

23.01.2024, 20:15

Ekonomi yazarı Necmettin Batırel, akaryakıt fiyatlarında büyük düşüş yaşanacağını söyledi. Brent petroldeki gerilemeye dikkat çeken Baıtrel, tarih verip duyurdu.

Petrolün yıla yaptığı negatif başlangıç, kötüleşen talep görünümü nedeniyle derinleşti. ABD’de resesyon öngörüleri, Çin’deki Covid-19 gelişmeleri ve ılıman geçen kış, talebe dair endişeleri artırdı.

Taşıt kredisi taksit sayısı kaç oldu? 1 milyon TL araç... Haberi Görüntüle

YÜZDE 0,35 GERİLEDİ

Petrol fiyatları, dünkü seansta küresel ekonominin durumu nedeniyle zayıf talebe dair endişelerle yüzde 4’e yakın gerilemesinin ardından bugün de kayıp verdi.

Brent ham petrolünün en yakın vadeli varil fiyatı yüzde 0,6 gerileyerek 81,5 dolar seviyesinde işlem gördü. ABD hafif ham petrolü yüzde 0,35 gerileyerek 76,6 dolar seviyesinde işlem gördü.

Böylece petrol fiyatlarında yılbaşından bu yana düşüş yüzde 4’ü aşmış oldu.

Çin’de corona virüsü önlemlerinin gevşetilmesi geçtiğimiz haftalarda talebe ilişkin endişeleri gidererek petrol fiyatının yükselmesine katkıda bulunmuştu.

Ancak önlemlerin gevşetilmesiyle birlikte vaka sayısının hızla artışa geçmesi endişeleri tekrar tetikledi.

ING Grup emtia stratejisti Warren Patterson konu ile ilgili değerlendirmesinde, “Çin’de artan Covid enfeksiyonları, kısa vadede talep üzerinde baskı oluşturabilir” dedi. Patterson ayrıca ülkenin corona virüsü kısıtlamalarını gevşetmesinin “orta ve uzun vadede talep görünümü için yapıcı olması gerektiğini” sözlerine ekledi.

SGK inceleme başlattı! Emekliler dikkat: SGK maaşları kesmeye başladı mutlaka... Haberi Görüntüle

FED KARARI ENDİŞEYİ ARTIRDI

Ayrıca ABD ve Avrupa’da bu kış ortalamanın üzerinde seyreden sıcaklıklar, olası bir enerji krizi korkusuna ilişkin endişeleri hafifletti. Bu da petrol talebinin artacağına ilişkin korkuları gidererek fiyatları baskıladı.

Öte yandan ABD Merkez Bankası’nın (Fed) enflasyonu bastırmak için faiz oranlarını artırması nedeniyle ABD’de resesyonun daha olası hale geldiğine ilişkin korkular da fiyatların düşüşüne katkıda bulundu.

Kredi kartından 5-10 bin TL nakit avansa ne kadar faiz... Haberi Görüntüle

5 ŞUBAT'TA YÜRÜRLÜĞE GİRECEK

İşte Batırel'in açıklaması:

Çin'de kovid vaka sayısının 30 kat artması ekonomiyi çok olumsuz etkiliyor. Bu yüzden brent petrol 86'dan 81 dolara geriledi. AB'nin Rus petrolüne 60 dolarlık tavan fiyat uygulaması 5 Şubat'ta yürürlüğe girecek. Petroldeki düşüş akaryakıt fiyatlarının düşmesini sağlayacak.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading