Yandex Metrica

Sitede Ara

Emekli ve sigortalı çalışanlar dikkat! E-devlet'ten hemen kontrol edin! İptal ediliyor

Emekli ve sigortalı çalışanlar dikkat! E-devlet'ten hemen kontrol edin! İptal ediliyor

Milyonlarca çalışanı ilgilendiren haber duyuruldu. E-Devlet'ten hizmet dökümüne bakıldığında sigorta prim listesinde S, Ş, K gibi harflerin bulunması emeklilik hayali kuranları üzebilir.

Ekonomi

23.01.2024, 19:15

Emekli olmak isteyenlerin prim günlerini yatırması veya doldurması gerekiyor. 

E-Devlet üzerinden prim günleri görünürken bazı harfler burada çalışanların gözüne çarpıyor. Bu harfler ise emeklilik ve sigortayı yakından ilgilendiriyor. 

Çalışmalar başladı! Siirt'te petrol arama sondajı yapılacak Çalışmalar başladı! Siirt'te petrol arama sondajı yapılacak Haberi Görüntüle

S, Ş VE K HARFLERİ SİGORTANIZI İPTAL ETTİREBİLİR 

Bu tanımlar S (Sahte işyeri), Ş (Şüpheli işyeri) ve K (Kontrollü işyeri) harfleri ile kodlanıyor. 'Ş' harfi, işyerinin şüpheli işyeri kapsamında olduğu ve hakkında denetim/ inceleme yapılacağı anlamı taşıyor.

Merkez Bankası faiz kararını açıklayacak: Faizler yükselecek mi? Merkez Bankası faiz kararını açıklayacak: Faizler yükselecek mi? Haberi Görüntüle

SAHTE SİGORTALI OLABİLİRSİNİZ

Denetim, bu işyerinden sahte sigortalı bildiriminde bulunulup bulunulmadığının tespiti amacıyla yapılıyor.

Denetim sonucuna göre sahte sigortalı bildirimi yapıldığı tespit edilirse 'Ş' kodu 'S' (sahte işyeri) olarak değiştiriliyor ve bu işyerinden yapılan sahte hizmet bildirimleri iptal ediliyor.

Herhangi bir sorun olmadığı anlaşılırsa 'Ş' kodu tamamen kaldırılıyor.

Takvim'in haberine göre, denetim sonuçlanmadan da hizmet dökümünde 'Ş' harfi bulunanlar emeklilik talebinde bulunabiliyor, aylıkları da bağlanıyor.

Petrol fışkırıyor! Gabar'dan gelen haber çifte bayram ettirdi: Petrol üretiminde yeni rekor Petrol fışkırıyor! Gabar'dan gelen haber çifte bayram ettirdi: Petrol üretiminde... Haberi Görüntüle

EMEKLİLİK İPTAL OLABİLİR 

Ancak denetim sonucunda bildirilen hizmetlerin sahte olması nedeniyle iptal edilmesi sonucu emeklilik hakkını kaybedenlerin aylıkları kesiliyor ve yersiz ödenmiş olan aylıklar geri isteniyor.

'Ş' harfi ile gösterilen işyerlerinden adınıza yapılan bildirimler fiili çalışmanıza dayanıyorsa, endişe edilecek bir durum yok.
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading