Yandex Metrica
SON DAKİKA
Emekli ve memurların zam oranı belli oldu! Asgari ücret rekorundan bile büyük bir zam! En az emekli maaşı...

Emekli ve memurların zam oranı belli oldu! Asgari ücret rekorundan bile büyük bir zam! En az emekli maaşı...

Rekor asgari ücret zammı sonrasında tüm gözler emekli ve memur maaşı zamlarına çevrildi. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ise konuya ilişkin çarpıcı detayları açıklamıştı. 3 Ocak'ta açıklanacak Aralık ayı enflasyon rakamlarına göre yapılacak zam oranlarının son yılların en yüksek oranları olması bekleniyor.

Ekonomi

23.01.2024, 18:34

DMM'den Bakan Şimşek'in bankacılara faiz artırma talimatı verdiği iddiasına yalanlama Haberi Görüntüle

BAKAN NEBATİ'DEN ZAM AÇIKLAMASI

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, geçtiğimiz gün emekli ve memur maaşlarına ilişkin zam beklentilerini değerlendi. Milyonlarca vatandaşın merakla beklediği yeni zam oranlarının, asgari ücrete gelen yüzde 50'nin üzerinde zamla beraber oldukça yüksek bir seviyede gerçekleştirilmesi hedefleniyor.

Zam oranları hakkında kritik değerlendirmelerde bulunan Bakan Nebati, asgari ücrete yüzde 50 zam yapıldığına dikkat çekerek, kamu görevlileriyle ilgili de güzel bir anlaşmanın olduğu belirtildi.

Emekli maaş zamlarını değerlendiren Bakan Nebati'nin açıklamasının devamında, asgari ücret ve memurlara ilişkin yapılan iyileştirmenin ardından sıranın emeklilerde olduğunun altını çizdi. Sabit gelirliler konusunda sıkıntı çıkmayacağına işaret eden Bakan Nebati, emeklilere Cumhurbaşkanı tarafından gerekenin yapılacağı ve hak ettikleri zamları alacakları vurgulandı.

2024 Bayram şekeri ne kadar oldu? Bayram şekeri fiyatları belli... Haberi Görüntüle

EMEKLİ MAAŞLARINA NE KADAR ZAM YAPILACAK?

Emekli maaşlarında zam oranlarının belirlenmesi için geri sayım resmen başladı. Yeni yılın ilk günlerinde açıklanacak Aralık ayı enflasyon rakamlarına göre, 6 aylık enflasyon dikkate alınarak zamlar belirlenecek. SSK ve Bağ Kur emeklilerinin zamlarında bu rakamlar etkili olacak. 6 aylık enflasyon verilerine göre yüzde 3'ü aşan bölümü için ayrıca memur ve memur emeklileri için enflasyon farkı ödemeleri de gerçekleştirilecek.

Memur ve emeklilere ekstra zamların da yapılması öngörülen yeni düzenlemeler kapsamında vatandaşlar bir hayli heyecanlı. Öte yandan 5 aylık enflasyon verilerine göre emekli zam oranının en az yüzde 10,48 olarak yapılması hedefleniyor. Yüzde 5 artışa ek olarak emeklilerin alacağı yüzde 7,48 oranında enflasyon farkı da ödenecek. Bakanlık tarafından yürütülen iyileştirme çalışmaları sonrasında emekli maaşlarında zamlar dışında artış da görülebilir.

Fed faiz kararı sonrasında dolar ne kadar oldu? TCMB faiz... Haberi Görüntüle

2022 EMEKLİ VE MEMUR ZAMMI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2021 yılına ilişkin son enflasyon rakamlarını 3 Ocak 2022'de açıklayacak. 2021 Aralık ayı enflasyon rakamlarının 3 Ocak Pazartesi günü belirlenmesinin ardından memur ve emeklilerin maaş oranları da netlik kazanacak.

Türkiye'deki milyonlarca emeklinin yeni verilerin açıklanmasının ardından alacakları zam oranının ise yüzde 10'un üzerinde olması bekleniyor. Yıllık bazda ise yüzde 30'un üzerinde bir zam beklentisi devam ediyor. Yıl sonu enflasyon beklentisinin son yılların en yüksek seviyesinde olacağının ifade edilmesi ise zam beklentisini artırmış durumda.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading