Yandex Metrica
SON DAKİKA
Emekli ve memura yılın müjdesi! Sevinçten havalara uçtular: Enflasyon farkı hesaplara yatıyor

Emekli ve memura yılın müjdesi! Sevinçten havalara uçtular: Enflasyon farkı hesaplara yatıyor

Memur ve memur emeklisi vatandaşlar büyük bir merakla maaşlarına yatacak zam oranını bekliyor. Ocak ayı enflasyon verilerinin açıklanmasıyla birlikte memurların ne kadar maaş alacağı belli oldu. İşte detaylar...

Ekonomi

23.01.2024, 18:45

Memur ve memur emeklisi için yapılan zamlar ek zam

Akşam'ın haberine göre, memur maaşlarına yönelik zam hareketliliği Ocak ayı enflasyonunun açıklanmasıyla birlikte başladı. 2021'in ikinci yarısında oluşan enflasyon yüzde 25.47 oranında gerçekleşmişti. Kamu görevlileri ve memur emeklilerine de 2022 Ocak ayından itibaren geçerli olmak üzere yüzde 30,95 oranında iyileştirme yapılmıştı. Ocak ayı enflasyonunun aylık yüzde 11.10 gelmesiyle birlikte memurlar ilk aydan enflasyon farkı almaya hak kazandı.

Toplu sözleşmenin yanında enflasyonda oluşacak olan farkı da içeren zam anlaşması memurların lehine işlemesini sürdürüyor. Ülkemizde Ocak ayı enflasyonu aylık bazda yüzde 11.10 olarak gerçekleşti. Böylece memurlar ilk aydan enflasyon farkı almaya hak kazanmış oldu.

Meslek Lisesi'nde okuyan öğrencilere müjde: Her yıl 36 bin TL... Haberi Görüntüle

ORAN 7.5 OLMUŞTU

2022 yılının ilk 6 ayı için memurlara yüzde 5 zam yapılacaktı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bu oranı yüzde 7.5'e yükseltildiğini duyurmuştu.

Memur ve memur emeklileri toplu sözleşmeden kaynaklanan zam haklarını sabit olarak alacaklar. 2022 yılının ilk yarısı için yüzde 7.5, ikinci yarısı içinse yüzde 7 zam verilecek. 2023'ün ilk 6 ayı için yüzde 8, ikinci 6 ayı için de yüzde 6 zam yapılacak.

Tarım Kredi Marketlerinde dev indirim başladı! 16 Mart- 14 Nisan... Haberi Görüntüle

MEMURA 3.6 ENFLASYON FARKI

Enflasyon rakamının aylık bazda yüzde 7.5'i ilk aydan aştı. Ocak ayında enflasyon aylık bazda yüzde 11.10 oranında gerçekleşince memurlara yüzde 3.6 oranında enflasyon farkı gelmiş oldu. Ancak memur ve memur emeklileri bu farkı Temmuz ayında alacakları maaşlarda fark olarak görecekler. Enflasyon farkı Ocak ve Haziran dönemlerinde TÜFE'deki aylık bazdaki artışlarla hesaplanıyor. Bundan sonraki süreçte önümüzdeki 5 ayın da aylık TÜFE'leri hesaplanarak memurların alacakları Maaş farkı ortaya çıkacak.

Piyasalar nefessiz yükseliyor! Altın uzmanı Hatice Kolçak yatırımcıları uyardı: Altında... Haberi Görüntüle

EN DÜŞÜK MAAŞ 6429 LİRA OLDU

Son yapılan zamlarla birlikte en düşük memur maaşı 6429 lira oldu. En düşük Memur Emeklisi maaşı da 4289 liraya yükselmişti.

Hedef 100 bin varil! Cumurbaşkanı Erdoğan açıkladı: Şırnak Türkiye'nin petrol... Haberi Görüntüle

YÜZDE 30.95 İYİEŞTİRME YAPILDI

2021 yılı ikinci altı aylık döneminde enflasyon yüzde 25,47 gerçekleşirken, kamu görevlileri ile memur emeklilerinin aylık ve ücretlerinde enflasyondan kaynaklı artış ve ilave zam ile birlikte 2022 yılı ocak ayından geçerli olmak üzere toplamda yüzde 30,95 iyileştirme yapılmıştı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading