Yandex Metrica

Emekli ve memura ara zam için hesap yapıldı! Maaşlar 13.160 TL'ye yükseliyor! İşte ara zam + ikramiye hesaplaması

Emekli ve memura ara zam için hesap yapıldı! Maaşlar 13.160 TL'ye yükseliyor! İşte ara zam + ikramiye hesaplaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'in emeklilere yönelik verdiği peş peşe müjdelerin ardından emekli maaşına ara zam ve bayram ikramiyesi için detaylar netleşmeye başladı. İşte son bilgiler...

Ekonomi

23.01.2024, 20:37

Emekli ve memur maaşlarına yapılan Ocak zammının ardından yeni bir zam için detaylar netleşmeye başladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, katıldığı bir canlı yayında açıklamalarda bulunarak en düşük emekli aylığının 7 bin 500 TL olacağının müjdesini verdi. Öte yandan emekli bayram ikramiyeleri için de geri sayım başladı.

Altın alan zengin olacak: Dünya devleri resmen duyurdu: Neredeyse iki katı olacak Altın alan zengin olacak: Dünya devleri resmen duyurdu: Neredeyse iki... Haberi Görüntüle

EMEKLİLERE RAHAT BİR NEFES ALDIRACAK

Bakan Bilgin'in konuya ilişkin açıklamaları şu şekilde:

"Biz çalışanlarımızı koruyoruz. Toplu sözleşme müessesemiz bu konuda önemli bir mekanizmadır. İşçiler için mevzuatta böyle bir düzenleme yok, sosyal devlet sorumluluğuyla bunu yerine getirmek zorundayız. 5500 liraya yükselttiğimiz en düşük Emekli aylığı bugünkü şartlarda yetersiz kaldığını başkan vurgu yaptı. Ben de aynı fikirdeyim. Bununla ilgili alternatif çalışmaları yaptık. 1 aydan bir süre önce bunları açıklayacaktım ama bugün belirtiyordum. Alternatif çalışmaları en düşük emekli maaşını yükseltecek alternatif modellerimiz var. Bunun yanında emeklilerin aldığı bayram ikramiyeleri var. Bunları değerlendiren çalışmalarımız var. Emeklilere rahat nefes aldıracak bir düzenlemeyi ayrıntılı şekilde çalıştım. Bunu deprem bir müddet etkisiyle ertelenmiş oldu ama bu hafta içinde en geç önümüzdeki hafta bunu Cumhurbaşkanımıza arz edeceğim."

ŞARTSIZ 20.000 TL NAKİT! O bankadan anında ihtiyaç kredisi hesaba yatıyor ŞARTSIZ 20.000 TL NAKİT! O bankadan anında ihtiyaç kredisi hesaba... Haberi Görüntüle

EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYESİ NE KADAR OLACAK?

Ankara kulislerinden yansıyan bilgilere göre emekli bayram ikramiyesinin 1100 TL'den 2500 TL'ye yükseltileceği düşünülüyor. Rakam netleştiğinde detaylı bilgi veriyor olacağız.

İran-İsrail gerilimi en çok altına yaradı! Uzman isimden altın yorumu: Yıl sonu o rakamları rahat görür İran-İsrail gerilimi en çok altına yaradı! Uzman isimden altın yorumu:... Haberi Görüntüle

MAAŞLAR NE KADAR OLACAK?

3 aylık enflasyon rakamının 13,18 olması halinde maaşlar şu şekilde şekillenecek:

Bağkurlu emekli maaşı en az 6.175 lira, 2000 öncesi SSK'lı emekli maaşı en az 6.896 lira, 2000 sonrası SSK'lı emekli maaşı ise en az 6.224 lira oluyor.

Memur ve memur emeklilerinde ise farklı bir durum söz konusu.

Memurların temmuz ayında yüzde 6 zamma ilaveten enflasyon farkı alabilmesi için ilk 6 aylık enflasyonun yüzde 8'i aşıp aşmadığına bakılıyordu. Şimdiden bu oran yüzde 1,8 puan aşıldı.

Memurlar yüzde 6'lık toplu sözleşme zammının yanı sıra beklenti anketine göre de enflasyon oranı şimdiden yüzde 5.18 puan aşıldığından ayrıca bir de enflasyon farkı alacak. Böylece en düşük 11 bin 836 lira olan memur aylığı 13 bin 159 liraya yükselecek.

Memur emeklisi de yüzde 6 toplu sözleşme zammıyla en düşük maaşını 7 bin 901 lira 66 kuruştan 8 bin 375 lira 76 kuruşa yükseltmiş olacaktı. İlk 6 aylık enflasyon yüzde 8'i aştığından 1.8 puanlık enflasyon farkı da maaşlara yansıtılacak. Bu durumda en düşük memur emeklisi maaşı da temmuz ayı için şimdiden 8 bin 517 liraya yükselmiş oldu.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading