Yandex Metrica
SON DAKİKA
Emekli ve memur maaşına tarihi zam geliyor! Rakam netleşti: En düşük emekli maaşı 10.849 TL oluyor, en yüksek...

Emekli ve memur maaşına tarihi zam geliyor! Rakam netleşti: En düşük emekli maaşı 10.849 TL oluyor, en yüksek...

Milyonlarca memur ve emekliye müjdeli haber geldi. 2023 yılının başında gelecek olan zam için kritik hesaplama ortaya çıktı. Refah payı en düşük emekli maaşının 10.849 TL olacağı belirtilirken en yüksek maaş dudak uçuklattı. İşte 2023 emekli ve memur maaşlarına gelecek zam oranları...

Ekonomi

23.01.2024, 20:05

Milyonlarca emekli ve memur tarihin en büyük zammı geliyor. 2023 Ocak zammı için yeni bir hesaplama ortaya çıktı. Merkez Bankası'nın yıl sonu enflasyon tahmini sonrası yapılan hesaplamada en düşük emekli maaşının 10.839 TL olacağı ortaya çıktı. Diğer yandan en yüksek emekli maaşı hesaplaması da belli oldu. 

İstanbul Havalimanı'ndan büyük başarı: Üst üste dördüncü kez yılın en... Haberi Görüntüle

ENFLASYONA GÖRE DÜZENLEME YAPILACAK 

Memur ve emeklilerin yeni zamlı maaşları TÜİK’in Kasım ve Aralık aylarına ilişkin duyuracağı enflasyon verisiyle netleşecek. Nihai rakam ise 3 Ocak’ta belli olacak. Enflasyon farkı ile 4 aylık kesin rakamlar ise belli oldu. SGK ve Bağ-Kur emeklileri için yüzde 10,84, memur ve memur emeklileri içinse yüzde 11,84 zam oranı açıklandı. Emekli ve memur ocak zammı ile maaşlar artacakken Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın, maaş zamlarını enflasyonun üzerine taşıyacak ek zamlarını da içeren sosyal refah düzenlemeleri üzerinde de çalışma yaptığı öğrenildi.

2024 FED faiz kararı saat kaçta açıklanacak? Mart ayı ABD... Haberi Görüntüle

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI 10 BİN 849 TL OLACAK 

Takvim Gazetesi Ekonomi Müdürü Faruk Erdem katıldığı bir canlı yayında memur ve emekli maaşlarına yapılabilecek zam oranlarına ilişkin tahmini rakamları paylaştı. “Merkez Bankası zaman zaman piyasa katılımcıları anketi yapıyor. Bu, Merkez Bankası'nın beklentisi değil, tamamen piyasadaki ekonomistlerle yapılan bir anketin sonucu. Küçük bir artış olmuş, 67'den 68'e çıkmış” diyen Erdem, Merkez Bankası anketine göre yapılan hesaplamalarda yeni maaşlara ilişkin şunları söyledi:

Buradan 6 aylık enflasyona bakıyoruz. 6 aylık enflasyon da hem SSK-Bağ-Kur’lular hem de memurlar ve memur emeklileri için önemli. SSK ve Bağ-Kurlular 6 aylık enflasyon kadar artış alırken memurlar ve memur emeklileri enflasyon farkı alıyor. Onların toplu sözleşmeden bir yüzde 8'leri olacak zaten. Bütün bu rakamlar üzerine bir refah payı gelecek, bu sene onun işaretlerini alıyoruz. Buna göre, refah payı hariç bir hesaplama yaptığımızda; esnaf emeklisinin en düşük maaşı 4 bin 955 liraya çıkıyor. 2000 öncesi SSK'lı emeklinin 5 bin 533 liraya çıkıyor. Emekli sandığında en düşük maaş 7 bin 242 liraya çıkıyor. En düşük memur maaşı da 10 bin 849 liraya çıkmış oluyor. Refah payı hariç. Refah payı eklenecek. SSK ve Bağ-Kur emeklileri açısından 3 bin 500 lira taban maaş var, onun yükseltilmesi zaten kesin.

Müjdeyi Cumhurbaşkanı Erdoğan vermişti! Emekli banka promosyon başvurusu bugün başlıyor:... Haberi Görüntüle

PEK ÇOK TEDBİR ALACAĞIZ

Asgari ücret, emekli ve memur maaşı için enflasyon vurgusunda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Asgari ücretten emekli ve memur maaşlarını yükseltmeye, sosyal yardım programlarını yeni bir anlayışla ele alarak, hakkaniyet ilkesine dayalı olarak tabanını genişletmeye kadar pek çok tedbiri adım adım hayata geçireceğiz” demişti.


 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading