Yandex Metrica

Emekli olmayanlara 2600 liralık ödeme: Sigorta şartı olmadan maaş bağlanıyor! O YAŞ GRUBU İÇİN DÜZENLİ MAAŞ FIRSATI 

Emekli olmayanlara 2600 liralık ödeme: Sigorta şartı olmadan maaş bağlanıyor! O YAŞ GRUBU İÇİN DÜZENLİ MAAŞ FIRSATI 

Devlet, emekli olmayan vatandaşlara belirli şartlar altında destek ödemesi yapma kararı kaldı. Başvuru yapan ve belirli başvuru şartlarını karşılayanlara tam olarak 2 bin 605 TL'lik bir ödeme yapılacağı açıklandı. İşte detaylar...

Ekonomi

23.01.2024, 20:58

Devlet, ihtiyaç sahibi vatandaşlara destek sağlamak amacıyla birçok farklı alanda destek ödemesi yapıyor. Son olarak, 65 yaş üstü vatandaşlar için özel bir destek paketinin duyurusu yapıldı. Destek programı kapsamında, 65 yaş üstü bireyler, 2 bin 605 TL'lik ödemeden yararlanabilecekler. 

Bakan Uraloğlu duyurdu: Osmangazi Köprüsü'nde tüm zamanların rekoru kırıldı! Bakan Uraloğlu duyurdu: Osmangazi Köprüsü'nde tüm zamanların rekoru kırıldı! Haberi Görüntüle

BELİRLENEN ŞARTLAR

Temel şart 65 yaş üstü olmak ve T.C vatandaşı olmak. Ayrıca, sosyal güvencesi olmayan ve bu durumu valilik ya da kaymakamlık tarafından verilen belgeyle kanıtlayan kişiler başvuru yapabilirler.

Nafaka almamak ve Sosyal Hizmetler Kanunu'na göre harçlık almamak da başvuru şartları arasında yer alıyor. Herhangi bir sağlık sigortasına sahip olmamak ve hane halkının net gelirinin asgari ücretin üçte birinden az olması gerekiyor. 

Bu şartları sağlayan 65 yaş üstü vatandaşlar, destek paketi programı kapsamında belirtilen ödeme miktarından faydalanabilecekler. 

Kredi kartının asgarisini ödeyenler dikkat! 18 Nisan'da duyuruldu Kredi kartının asgarisini ödeyenler dikkat! 18 Nisan'da duyuruldu Haberi Görüntüle

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

65 yaş aylığı için başvuru yapmak isteyen vatandaşların başvurularını bizzat ikamet ettikleri ildeki valilik ya da kaymakamlıklara iletmeleri gerekiyor. Başvuru işlemleri için gerekli belgeler hazırlanarak başvuru esnasında teslim edilmeli. Başvurunun ardından gerekli incelemeler yapılacak ve hak sahiplerine 65 yaş aylığı bağlanacak. 

65 yaş aylığı hak eden kişilere destek ödemesi yılda 4 defa, üç ayda bir şeklinde yapılıyor. Ödemeler; mart, haziran, eylül ve aralık aylarında gerçekleştiriliyor. 65 yaş aylığı ödemeleri, Ziraat Bankası veya PTT üzerinden alınabilir. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading