Yandex Metrica
SON DAKİKA
Emekli olanlar bunu yaptı! Geliri duyan koştu: Artık güvence altına alındı

Emekli olanlar bunu yaptı! Geliri duyan koştu: Artık güvence altına alındı

Emekli promosyonlarında son günlere yaklaşılırken Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) kamu bankalarının emeklilere 3 ila 5 bin lira arasında promosyon ödeneceğini duyurdu. Emekli maaşını almak için vatandaşların tercihi promosyonlarla beraber özel bankalara kaydı. Emekli maaşlarının büyük bir çoğunluğu özel banka güvencesi altına girdi.

Ekonomi

23.01.2024, 19:59

Açıklanan tutarlar özel bankaların teklifine yaklaşamazken Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) de bu duruma tepki gösterdi. TÜED Genel Başkanı Kazım Ergün, “Özel bankalar bu rakamların neredeyse iki katını veriyor. Onun için bu rakamlar hem özel bankaların mevcut uygulamasının hem de ekonomik koşulların çok çok gerisinde. Özel bankaların birbirleriyle rekabeti sayesinde emekliler 8-9 bin lira promosyon almaya başladı. Buna karşın kamu bankalarının rakamları hala çok düşük, onlar da bu yarışa katılmalı” ifadelerini kullandı.

Ayın 17, 18, 19, 20, 21'inde emekli maaşı alanlar dikkat!... Haberi Görüntüle

“GELİR NEREDEYSE ORAYA YÖNELİYORUZ”

Haber Global’e görüş veren emekli vatandaşların konuya ilişkin açıklamaları ise dikkat çekti. Mikrofon uzatılan emekli vatandaşlardan biri, “Bunu devlet bankalarının da vermesi lazım. Devlet bankaları boşaldı, herkes özel bankalara gitti” dedi.
Bir başka emekli ise promosyonların yeterli olmadığını dile getirerek, kamu bankasından aldığı maaşını promosyonu az bularak özel bankaya taşıdığını söyledi ve, “Geçinmek zor olduğu için nerede bir gelir varsa oraya yönelmek zorunda kalıyoruz” dedi.

Mikrofon uzatılan 76 yaşındaki emekli vatandaş emekli maaşı yetmediği için çalıştığını belirtirken, maaşını daha fazla promosyon verdiği için özel bankaya taşıdığını kaydetti.

Bugünkü altın fiyatları nasıl 14 Mart 2024? Gram, çeyrek, yarım,... Haberi Görüntüle

MECBUREN KALAN DA VAR

TÜED Başkanı açıklamasında, “Anadolu'nun birçok ilçesinde özel bankaların şubesi olmadığı için emeklilerimiz kamu bankalarından aylık almak zorunda kalıp, yüksek promosyon imkanından yararlanamıyor” demişti. “Yazın memleketime gidiyorum. Buradaki bankalar orada bulunmuyor” diyen bir başka emekli vatandaş TÜED başkanının sözlerini doğrularken, “Kamu bankaları her yerde orada olduğu için oradan devam ediyorum” ifadelerini kullandı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading