Yandex Metrica

Emekli, memur ve asgari ücretli dahil 84 milyon merakla bekliyor! Enflasyon rakamları ne zaman açıklanacak?

Emekli, memur ve asgari ücretli dahil 84 milyon merakla bekliyor! Enflasyon rakamları ne zaman açıklanacak?

Haziran ayı enflasyon oranlarının ne zaman açıklanacağını herkes merak ediyor. Emekli, memur ve asgari ücretli çalışanlar tarafından merakla beklenen enflasyon rakamlarının ilan edileceği tarih araştırılıyor. Memur ve emeklilere temmuz ayının enflasyon farkı devlet tarafından ödenecek. Ayrıca asgari ücretli çalışanların maaşlarına da enflasyon farkı ekleneceği düşünülüyor. Peki enflasyon rakamları ne zaman açıklanacak? Emekli, memur ve asgari ücretli dahil 84 milyon merakla bekliyor!

Ekonomi

23.01.2024, 19:28

TÜİK tarafından açıklanacak olan Haziran ayı enflasyon rakamları vatandaşlar tarafından dört gözle bekleniyor. Memur ve emekli maaşları 6 aylık enflasyon verisine göre hesaplanıyor. Enflasyon, Mayıs ayında yüzde 2,98 artışla %73,50 oranında gerçekleşti ve böylelikle 5 aylık enflasyon yüzde 35,64 oldu. Şimdi ise Haziran ayı verileriyle emekli ev memur maaşı zam oranı belli olacak. Haziran ayı enflasyonu ile maaşlara yapılacak zam ilan edilecek.

SGK'den milyonları ilgilendiren açıklama: Tarihler uzatıldı SGK'den milyonları ilgilendiren açıklama: Tarihler uzatıldı Haberi Görüntüle

ENFLASYON RAKAMLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Türkiye İstatistik Kurumu, yılın Haziran ayı enflasyon verilerini 4 Temmuz 2022 Pazartesi günü saat 10:00’da ilan edecek.

Halkbank'tan çocuklara 100 TL bayram harçlığı: 23 Nisan'da başvuran alabilecek! Halkbank'tan çocuklara 100 TL bayram harçlığı: 23 Nisan'da başvuran alabilecek! Haberi Görüntüle

HAZİRAN AYI ENFLASYON BEKLENTİSİ NE KADAR?

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, kur ve enflasyonla ilgili dikkat çekici açıklamalarda bulundu. Bakan Nebati, "2022 Ocak ayında çalışanlarımızın aylıklarına yüzde 30.95 artış yapılmıştı. Temmuz ayında yapılacak artış Haziran enflasyon oranlarının açıklanmasıyla kesinleşecek olup, yaklaşık yüzde 40 oranında artış öngörmekteyiz. Bu kapsamda 2022 yılında memurlarımızın ayılıklarında kümülatif artış yaklaşık yüzde 83'e ulaşacaktır" dedi.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, 2022 yılı Mayıs ayında ihracatın yıllık 242,6 milyar dolar ile Cumhuriyet tarihinin en yüksek seviyesine ulaştığını ifade ederek, azalan dış finansman ihtiyacı ile beraber enflasyon üzerindeki kur baskılarının düşeceğini belirtti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading