Yandex Metrica
SON DAKİKA
EMEKLİ MAAŞI ZAMMI son durum! Rakamlar netleşti: Emekliye refah payı verilecek mi? Maaşlar Temmuz'da ne kadar olacak?

EMEKLİ MAAŞI ZAMMI son durum! Rakamlar netleşti: Emekliye refah payı verilecek mi? Maaşlar Temmuz'da ne kadar olacak?

16 milyon emekli büyük bir heyecanla temmuz ayında yapılacak ara zammı bekliyor. Emekliye müjde duyuruldu, zam oranları netleşti. SSK, Bağkur ve Emekli Sandığı emeklileri için zam hazırlıkları devam ediyor. İşte detaylar...

Ekonomi

23.01.2024, 20:59

Türkiye'de 16 milyon emekli için heyecan verici bir haber gündeme düştü. Son açıklamalara göre, emekli aylıklarına yapılacak zam tutarı da belirlendi.

SSK, Bağkur ve Emekli Sandığı emeklileri için zam hazırlıkları yapılırken, yüzde 45 oranında bir zam haberi de dikkatleri üzerine çekti. Emekliye yapılacak zam, enflasyon verileri ve refah payına göre belirlenecek. Refah payının da eklenmesiyle emekli aylıklarına yapılacak zam miktarları netleşecek. 

Emeklilere yönelik zam miktarıyla ilgili detaylar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın açıklamalarıyla şekillenecek.

Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan 2 banka için kritik 'Altın' kararı! Haberi Görüntüle

DÖRT AYLIK ZAM ORANI

Emeklilere ne kadar zam yapılacağı konusunda araştırmalar devam ederken, ocak ve nisan aylarında belirlenen enflasyon rakamları da bu oranı etkileyecek. Dört aylık zam oranı; SSK ve Bağkur emeklileri için yüzde 15,22 olarak açıklandı. 

En düşük emekli aylığına gelince, mayıs ve haziran'da açıklanacak enflasyon rakamları ile birlikte yeni maaş da netleşecek. Refah payının da etkisiyle en düşük emekli maaşının 9 bin TL seviyelerine çıkması bekleniyor. Eğer emeklilere yüzde 30 oranında bir zam yapılırsa, en düşük emekli maaşı 9.750 TL'ye ulaşacak. 


 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading