Yandex Metrica
SON DAKİKA
Emekli ikramiyesine zam gelecek mi? Bakan Bilgin’den önemli açıklama: En düşük emekli maaşı ve ikramiyesi artıyor! İşte ikramiyeye yapılan zam oranı

Emekli ikramiyesine zam gelecek mi? Bakan Bilgin’den önemli açıklama: En düşük emekli maaşı ve ikramiyesi artıyor! İşte ikramiyeye yapılan zam oranı

Son dakika haberleri... Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin emeklilerle buluştu. Bakan Bilgin, "En düşük emekli maaşının 5.500 TL taban aylığının düşük kaldığı fikrindeyim. Bu konuda çalışmalara başladık. Bu konuda alternatif çalışmalarımız var. Bayram ikramiyesi için çalışmalarımız var. Düzenleme konusunda ayrıntılı çalıştım." dedi.

Ekonomi

23.01.2024, 20:36

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Türkiye Emekliler Derneği'ni ziyaret ederek burada önemli açıklamalrda bulundu. Emekli maaşları ve bayram ikramiyesi konusunda talepleri dinleyen Bakan Bilgin basın toplantısı düzenledi. 

Bakan Bilgin'in açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

Enflasyonun tahribatına özellikle çalışanlar, emekliler maruz kalıyorlar. Onları sosyal devlet sorumlulu bilinciyle ne kadar koruyabilirsek bunu o kadar koruyalım. Bu bakımdan bilginiz gibi asgari ücreti bu düzeyde gerçekleştirdik.

Tek SMS ile 550 TL alacaksınız! O bankadan akıl almaz... Haberi Görüntüle

EMEKLİLERİN ALIM GÜCÜ YÜKSELECEK

Enflasyonda düşme eğilimi var bu eğilim devam edecek. Fakat olağan dışı gelişmeler ortaya çıkınca bunun çalışanların, emeklilerin gündelik hayatında tahribatını ortadan kaldıracak ilave tedbirlere ihtiyaç var. Biz çalışanlarımızı koruyoruz.

Depoları doldurun büyük zam yolda! Benzin ve motorine ne kadar... Haberi Görüntüle

ALTERNATİF MODELLERİMİZ VAR

5 bin 500 liraya yükselttiğimiz en düşük emekli aylığının bugünkü şartlar içerisinde yetersiz kaldığını birlikte gördük. Alternatif çalışmaları yani en düşük emekli maaşını yükseltecek alternatif modellerimiz var.

Bayram ikramiyeleri haftaya hesapta! Detaylar belli oldu: SSK, BAĞKUR emeklileri... Haberi Görüntüle

BAYRAM İKRAMİYESİ NE KADAR OLACAK?

Bunun yanında emeklilerin aldığı bayram ikramiyesi var bütün bunları birlikte değerlendiren alternatif bir çalışmamız var. Bu çalışma EYT düzenlemesi kapsamında emekli olanları da kapsayacak. Emeklilere rahat nefes aldıracak, hiç olmazsa bu yıkıcı enflasyon şartlarını ortadan kaldıracak düzenlemeyi ayrıntılı şekilde zaten ben çalıştım.

Depremin etkisi ve çalışmalarından dolayı bir müddet bu ertelenmiş oldu. Bu hafta içerisinde en geç önümüzdeki hafta başında Cumhurbaşkanımıza arz edeceğim. Nihayet tüm bu karar süreçlerinin siyasal sorumlusu Sayın Cumhurbaşkanımıza aittir.

Üreticiler kısıtlamaya gitti! Tiryakiler bu zammı duyunca içmekten vazgeçebilir: Sigaralara... Haberi Görüntüle

CİDDİ BİR RAHATLAMA SAĞLAYACAK

Emeklilerin beklediği, onların daha rahat nefes alacak, bugünkü tahribatın ekonomideki enflasyonist tahribatın karşısında onları koruyacak önerilerimizin de Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından olumlu değerlendirileceğini ümit ediyorum. Tahmin ediyorum bu çalışma bütün emeklilerin hayatında ciddi bir rahatlama sağlayacaktır.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading