Yandex Metrica

Emekli ikramiyesi ne kadar? 2022'de zam geldi mi?

Emekli ikramiyesi ne kadar? 2022'de zam geldi mi?

Son üç yıldır 1000 TL olarak ödenen emekli bayram ikramiyesi geçtiğimiz yıl 1100 TL olarak belirlenmişti. 2022 yılında ise emekli ikramiyesinde yeni bir artış olması bekleniyor. Peki, 2022'de emekli ikramiyesine zam gelecek mi? 

Ekonomi

23.01.2024, 18:46

Ramazan ve Kurban Bayramı olmak üzere, yılda 2 defa ödenen emekli ikramiyesi geçtiğimiz yıl 100 TL'lik bir artışla 1100 TL olmuştu. Bayram ikramiyelerinden herhangi bir ücret kesintisi yapılmayacağı açıklanmıştı.

Ekonomist Hatice Kolçak konut piyasasını yorumladı: Düşüş nereye kadar devam edecek? Ekonomist Hatice Kolçak konut piyasasını yorumladı: Düşüş nereye kadar devam... Haberi Görüntüle

EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYESİ NE ZAMAN YATACAK?

Emeklilere verilen ikramiye genellikle bayramdan 10 gün önce emeklilerin hesaplarına yatırılıyor. Bağ-Kur, SSK ve Emekli Sandığı emeklileri, ikramiyelerini farklı tarihlerde alıyor.

Nisan sonu itibariyle 2022 için ilk ikramiyelerin hesaplara yatması bekleniyor.

Kasa ağzına kadar doldu! Merkez Bankası rezerv miktarını açıkladı: Rekor artış piyasaya güven verdi Kasa ağzına kadar doldu! Merkez Bankası rezerv miktarını açıkladı: Rekor... Haberi Görüntüle

KİMLER BAYRAM İKRAMİYESİ ALACAK?

Bayram ikramiyesi SGK'dan emekli aylığı, yaşlılık aylığı, vazife malullüğü aylığı, malullük aylığı, ölüm aylığı (dul-yetim aylığı) ile sürekli iş göremezlik geliri ve ölüm geliri almakta olan kişilere ödeniyor.

Ayrıca aylık almakta olan şehit yakınları, gaziler, muharip gaziler, güvenlik korucuları, şampiyon sporcular ve terörden zarar gören sivil vatandaşlar ile bu kişilerin hak sahipleri de bayram ikramiyesi alabiliyor.

Petrol fışkırıyor! Gabar'dan gelen haber çifte bayram ettirdi: Petrol üretiminde yeni rekor Petrol fışkırıyor! Gabar'dan gelen haber çifte bayram ettirdi: Petrol üretiminde... Haberi Görüntüle

EMEKLİ İKRAMİYESİ 2022 NE KADAR OLACAK?

2022'de ödenecek emekli ikramiyesinin artması ve zamlı tutarın vatandaşların hesaplarına yatırılması bekleniyor. Hükümet kanadından henüz ne kadar zam olacağı açıklanmamışken bu konuda çalışmaları devam ettiği biliniyor.

Öte yandan, Ankara kulislerinden gelen bilgilere göre 2022 emekli ikramiyesinin 500 TL artışla 1600 TL olacağı iddia ediliyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading