Yandex Metrica
SON DAKİKA
Emekli adayları dikkat! 2000 sonrası prim için adım atıldı! Hem erken emeklilik hem de yüksek maaş alacaksınız

Emekli adayları dikkat! 2000 sonrası prim için adım atıldı! Hem erken emeklilik hem de yüksek maaş alacaksınız

Emeklilikte Yaşa Takılanların emeklilik maaşlarında değişiklik olacak. Artık hem erken emekli olacak hemde yüksek maaş alacaksınız. SGK’dan 2 Milyon EYT’liyi ilgilendiren düzenleme yapıldı.

Ekonomi

23.01.2024, 20:35

15 milyondan fazla olan emekliyi yakından ilgilendiren düzenleme vatandaşların karşısına çıkacak. Sosyal Güvenlik Kurumu EYT’li emekli aylıklarından 2 öncesi ve sonrasında prim farkında düzenleme yapacak. 2 milyon 250 bin kişinin, Resmi Gazete 'de yayımlanmasından sonra emekli olmasıyla SGK tarafından verilen emekli aylıklarında artış görüldü.

Eş zamanlı olarak yatırılacak! SSK, Bağkur, Emekli Sandığı 4a 4b... Haberi Görüntüle

EMEKLİ VATANDAŞLARIN AYLIKLARI ARTACAK

Akşam Gazetesinin haberine göre. Söz konusu yeni sistem ile birlikte, 2000 öncesinde primlerin etkisi daha az baz alınırken son senelerde yatırılan primler daha çok dikkate alınacak. Bununla birlikte ilk aylıklarını alacak EYT'li vatandaşların aylıkları da direkt olarak bu sistemden etkilenecek.

Emekli vatandaşların merakla beklediği bu sistem ile aylıklarda artış görülecek, şimdilerde çalışan vatandaşlar emekliliğe ayrıldığında daha fazla aylık alacak. 4a, 4b, 4c, BAĞ-KUR veya emekli aylığı farkı aranmadan yürütülecek bu sistem ile yeni rakamlar merak edilmekte. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'in söz konusu durum hakkında bilgilendirmede bulunması bekleniyor.

SGK tarafından verilen bu imkan dahilinde vatandaşlar, "maaş hesaplama robotu" ile maaşlarını hesaplayarak ortaya çıkan miktardan daha fazla aylık alabilecekler.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading