Yandex Metrica
SON DAKİKA
Elon Musk Twitter için tüm sınırları zorluyor! Bakın son hamlesi ne oldu?

Elon Musk Twitter için tüm sınırları zorluyor! Bakın son hamlesi ne oldu?

Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'na sunulan belgelere göre Elon Musk, Twitter'ı satın alma teklifinin bir parçası olarak Çarşamba günü üç ayrı şirket kurdu.

Ekonomi

23.01.2024, 19:10

Elon Musk'ın Twitter'ı almak için kurduğu şirketler X Holdings I, II ve III olarak adlandırılıyor ve SEC'e yapılan iki başvuruda tüm şirketlerin Twitter'ı "doğrudan veya dolaylı olarak" satın almak veya Twitter ile birleşmek üzere kurulduğu belirtiliyor. Dosyaların tümü "X Projesi" olarak adlandırılıyor.

Tarım Kredi Marketlerinde indirim rüzgarı! 20 Mart-14 Nisan dev kampanya!... Haberi Görüntüle

43 MİLYAR DOLAR DEĞER BİÇTİ

Musk , geçen hafta Twitter'ın hisselerini hisse başına 54.20 dolardan satın almayı teklif etti ve şirkete yaklaşık 43 milyar dolar değer biçti.

Musk Perşembe günü yaptığı açıklamada  , Twitter'ı almak istediği için 46.5 milyar dolarlık finansman taahhüdü aldığını söyledi.

THY'den dev kampanya! Yurt içi uçak biletlerinde yüzde 25 indirim Haberi Görüntüle

ŞİRKET HİSSEDARLARI ZEHİR HAPI STRATEJİSİ UYGULADI

Twitter yönetim kurulu, Musk'ın önerilen devralma önerisine direndi ve yönetim kurulunun "hissedarları zorlayıcı veya başka türlü haksız devralma taktiklerinden koruyacağını" söylediği bir "zehir hapı" savunması tasarladı.

Holding şirketlerinin oluşturulması, Musk'ın Tesla, SpaceX, The Boring Company ve Neuralink gibi şirketler portföyünü tek bir ana şirket altında potansiyel olarak birleştirmesi için de zemin hazırlıyor. 

Elon Musk, 2020 yılındaki bir tweet'inde şirketlerini "X" adlı bir ana şirket altında toplama fikrinden duyduğu heyecanı dile getirmiş, ancak yakın tarihli bir TED Konferansı röportajında ​​bunun "zor" olacağını söylemişti.

Musk, "Tesla halka açık bir şirket ve Tesla ve SpaceX'in yatırımcı tabanı ve kesinlikle Boring Company ve Neuralink oldukça farklı." ifadesini kullandı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading