Yandex Metrica

Elektrikte en ucuz 2. ülkeyiz! Türkiye'de ise fiyatlar yüzde 52 geriledi

Elektrikte en ucuz 2. ülkeyiz! Türkiye'de ise fiyatlar yüzde 52 geriledi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın elektrik ve doğal gaz için indirim müjdesini vermesinin ardından faturalar indirimler yansımaya başladı. Hazine bütçesinden 317 milyar TL gibi dev bir sübvansiyonda bulunulmasıyla elektrik ve doğalgaz indirim devreye girdi. Doğalgaz, Avrupa'da yüzde 46 artarken Türkiye'de ise indirimlerin ardından fiyatlar yüzde 52'ye gerildi.

Ekonomi

23.01.2024, 20:39

Türkiye ucuz elektrik ve doğalgaz kullanan ülkeler listesinde ilk sıralara yerleşti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın faturlara gelecek olan indirimi müjdelemesinin ardından elektrik ve doğalgaza indirimler peş peşe geldi.

Araç sahiplerini ilgilendiriyor! Yeni düzenleme 1 Ocak itibarıyla yürürlüğe girecek Araç sahiplerini ilgilendiriyor! Yeni düzenleme 1 Ocak itibarıyla yürürlüğe girecek Haberi Görüntüle

Düşük faiz konut kredisi kampanyası başladı: İşte banka banka faizler... Düşük faiz konut kredisi kampanyası başladı: İşte banka banka faizler... Haberi Görüntüle

İNDİRİM MÜJDESİ FATURALARA YANSIYACAK 

Türkiye doğalgazda dünyanın en ucuz 3'üncü, elektrikte ise dünyanın en ucuz 2'nci ülkesi oldu.

Rusya-Ukrayna savaşı sebebiyle tüm dünyanın enerji krizi yaşadığı, Avrupa'nın vatandaşlarına savaş öncesine oranla 10 katı fiyata doğalgaz ve elektrik satmaya maruz kaldığı bu dönemde Türkiye uyguladığı vatandaş odaklı politikalarla enerjide ucuzluk yarışına girdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın elektrikte tüm abone grupları için açıkladığı yüzde 15 indirim ile sanayi tesisleri için açıkladığı yüzde 20.01'lik indirim 1 Nisan itibarıyla yürürlüğe girerken, bu indirimle sanayide yalnızca son 6 ayda yüzde 52'lik indirim yapılmış oldu. Öte yandan aynı dönemde Avrupa'da ise doğalgaz fiyatları yüzde 46 arttı.

SGK'den milyonları ilgilendiren açıklama: Tarihler uzatıldı SGK'den milyonları ilgilendiren açıklama: Tarihler uzatıldı Haberi Görüntüle

Emekli maaşı hesaplama sistemi değişti: SSK, Bağ-Kur emeklileri bunları bilmeli! İşte yeni sistem... Emekli maaşı hesaplama sistemi değişti: SSK, Bağ-Kur emeklileri bunları bilmeli!... Haberi Görüntüle

DOĞALGAZI KULLANAN ÜÇÜNCÜ ÜLKE OLDU

Doğalgazdaki son indirimlerle Türkiye, Avrupa ülkeleri arasında en ucuz doğalgazı kullanan 3'üncü ülke oldu. Türkiye'de doğalgazın metreküpü 0.29 euro (5.99 TL) olarak satışa sunulurken, en ucuz ülke olan Ukrayna'da 0.21 euro (4.44 TL), ikinci sıradaki Macaristan'da ise 0.26 eurodan (5.48 TL) doğalgaz satışa sunuluyor.

Doğalgazı en pahalı kullanan ülkeler sıralaması ise İsveç, Almanya, Avusturya, İtalya, Hollanda, İsviçre, Danimarka olarak yer alıyor.

Türkiye doğalgazın brüt asgari ücret içerisindeki oranı sıralamasında ise 4'üncü sırada yer alıyor. Lüksemburg'da doğalgazın asgari ücret içerisindeki payı yüzde 4.3, Macaristan'da yüzde 4.6, Belçika'da ise yüzde 5.9 olarak yer alırken, Türkiye'de ise yüzde 6 seviyesinde yer alıyor.

Üçe katlayacak! Dolar o tarihte rekora gidecek Üçe katlayacak! Dolar o tarihte rekora gidecek Haberi Görüntüle

Bakan Bayraktar 'petrol emaresi var' diyerek müjdeyi verdi: 'Birkaç ay içinde kazacağız' Bakan Bayraktar 'petrol emaresi var' diyerek müjdeyi verdi: 'Birkaç ay... Haberi Görüntüle

ELEKTRİKTE EN UCUZ 2. ÜLKEYİZ

YAPILAN son yüzde 15'lik indirim ile birlikte konut için düşük kademedekiler için elektriğin bir kilovatsaati 1.47 TL'ye gerilerken, Türkiye bu oranla dünyada elektriği en ucuza kullanan 2'nci ülke oldu.

Türkiye'nin önünde bir kilovatsaat elektriğe 0.9 TL ödeyen Ukrayna yer alırken, bu ülkedeki savaş sebebiyle fatura tahsilatlarının yapılamasının burada önemli etken olduğu, normal düzende Türkiye'nin en ucuz olduğu ifade edildi. Elektrikte en pahalı olan ülkeler sıralaması ise İrlanda, Almanya, İngiltere, İtalya, Çekya, Danimarka olarak şekillendi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading