Yandex Metrica

Elektrikli araç devrimi! Sadece 1 yıl içerisinde pazar payını ikiye katladı

Elektrikli araç devrimi! Sadece 1 yıl içerisinde pazar payını ikiye katladı

Son verilere göre elektrikli araçlar çip krizi gibi tüm olumsuzluklara rağmen pazardaki payını 1 yılda yaklaşık ikiye katladı. Tüketiciler sıvı yakıtlı araçları terk ediyor.

Ekonomi

23.01.2024, 19:14

Rusya ile Ukrayna arasında devam etmek zorunda olan savaş, çip krizinin üretimi baskılaması gibi olumsuzluklara rağmen Avrupa'da elektrikli araçlara olan talep her geçen yıl katlanarak artıyor. AB genelinde bu yılın ilk çeyrek sonuçlarına göre tüketiciler elektrikli araçlara daha fazla ilgi gösteriyor.

Emeklilere neden zam yapılmadı? Bakan Şimşek açıkladı Emeklilere neden zam yapılmadı? Bakan Şimşek açıkladı Haberi Görüntüle

PAZAR PAYI YÜZDE 10'A ULAŞTI

Avrupa Otomobil Üreticileri Birliği'nin (ACEA) verilerine göre, elektrikli araçlar pazar payını geçen yılın aynı dönemine göre yaklaşık ikiye katladı ve pazar payı yüzde 10'a ulaştı. Bu rakam şimdiye kadar yakalanmış en büyük oran olarak da kayıtlara geçti.

Avrupa genelinde elektrikli otomobiller yakaladıkları bu performansla pazardan yüzde 8.9 pay alan plug-in hibritleri (şarj edilebilir) geride bıraktı. 2021'in ilk çeyreğinde elektrikli araçların toplam pazardaki payı yüzde 5.7 seviyesindeydi. İlk çeyrek sonuçlarına göre AB elektrikli otomobil pazarı yüzde 53.4 büyüyerek, 224 bin adedin üzerinde gerçekleşti. Çoğu Avrupa ülkesinin verdiği teşvikleri durdurmaya hazırlandığı plug-in hibrit satışlarında yüzde 5'lik düşüş yaşanırken, ilk 3 ayda ilk yüzde 25 pazar payı elde eden hibritlerde yüzde 5'lik artış gerçekleşti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading