Yandex Metrica
SON DAKİKA
Elektrik faturasının neden yüksek geldiği belli oldu! Bu hata faturayı kabartıyor

Elektrik faturasının neden yüksek geldiği belli oldu! Bu hata faturayı kabartıyor

Elektrik faturaları iyice cep yakmaya başlayınca vatandaşlar da çeşitli tasarruf yolları aramaya başladı. Kimileri elektrik kullanımını azaltmaya yönelse de artık elektrik faturaları rutin gereksinimler nedeniyle yüksek tutarlarda yazılıyor. Peki rutin gereksinimler dışında elektrik faturasını düşürmek için neler yapabiliriz? Ayrıntılar haberimizde.

Ekonomi

23.01.2024, 20:24

Her geçen gün elektrik faturalarının artması vatandaşların şikayet etmesine yol açtı. Konunun uzmanları elektrik faturasını düşürmek için birtakım yollar önerdi. Günlük olarak kullanılan elektriği daha verimli hale getirmek mümkün.

Tüketiciler artan elektrik faturalarını düşürmek için çözüm arıyor. Geçinmek için zorlanan vatandaşlar artan elektrik faturaları ile sorun yaşıyor. Uzmanlar, çözüm olabilecek birtakım yöntemler belirtti. Bu yöntemler vatandaşların ilgisini çekerken en iyi farkı görmek için uzun süre denemek gerekiyor.

Piyasalarda dengesiz seyir hakim! İslam Memiş altın yatırımcıları için tarih... Haberi Görüntüle

ELEKTRONİK EŞYALARA DİKKAT!

Elektrik faturalarının yüksekliğini etkileyen en temel neden elektronik eşyalar. Elektronik eşyalar özellikle evde uzun süreli olarak fişe takılı kalanları kapsıyor. Buzdolabı, telefon, televizyon, bilgisayar, fırın gibi pek çok elektrikli eşya faturanın fazla gelmesine neden oluyor. Bu cihazlar bilinçli ve daha verimli kullanıldığı takdirde faturada düşüş sağlamak mümkün hale geliyor.

Öncelikle evlerde genellikle kullanılan ve düzenli olarak çalışan buzdolaplarına yönelmek gerekiyor. Buzdolapları elektrik harcamasının büyük bir kısmını oluşturur. Daha az elektrik ile çalışan bir buzdolabı için buzdolabı kapağı kontrol edilmelidir. Eğer buzdolabı kapağı tam olarak kapanmamış ise bu durumda elektrik harcaması artacaktır. Buzdolabı tam olarak kapanmıyorsa conta kontrolü yapmak gerekebilir.

Buzdolabının konumu da önemlidir. Uzmanlar buzdolabının güneş görmeyen yerde olması gerektiğini belirtir. Bu durum elektrik tasarrufu açısından avantajdır. Buzdolabı üzerinde yapılacak birkaç değişim faturada büyük etkiler oluşturabilir.

Öte yandan ısınma yöntemi olarak da elektrikli ürünlerin tercih edilmesi faturaları artırabiliyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading