Yandex Metrica

Elektrik faturasında indirim olacak mı? Zamlar geri mi alınıyor?

Elektrik faturasında indirim olacak mı?  Zamlar geri mi alınıyor?

Elektrik ve doğal gaz faturalarında indirim yapılıp yapılmayacağı vatandaşlar tarafından araştırılan konular arasında yer alıyor. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ konu hakkında açıklama yaptı. Peki, elektrik faturalarına indirim yapılacak mı? Fatura zamları geri alınacak mı?

Ekonomi

23.01.2024, 18:47

Elektrik faturaları için yapılacak düzenleme merak konusu oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, son olarak yüksek elektrik faturalarına karşı sorun yaşayan cemevleri, dernekler ve vakıfların elektrik faturalarının en düşük tarifeye alınması için talimat vermişti. Son gelişmelere göre elektrik faturaları için de yeni bir düzenleme geliyor. Peki elektrik faturasında indirim olacak mı? Zamlar geri alınacak mı?

Son dakika: Bakanlık rekoru duyurdu: Küresel ihracattan alınan pay tarihin en yüksek seviyesinde Son dakika: Bakanlık rekoru duyurdu: Küresel ihracattan alınan pay tarihin... Haberi Görüntüle

ELEKTRİK FATURASINDA İNDİRİM OLACAK MI?

Konuyla ilgili ticari işletmeler için özel bir formülle destek sağlanacağı öğrenilirken, vatandaşları kapsayacak bir destek paketi için de çalışmaların sürdüğü ifade edilmişti. Son olarak elektrik faturaları için de düğmeye basıldı. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, merak edilen konu hakkında bilgilendirici açıklamalarda bulundu.

Faturalardaki artışın küresel sorunlardan kaynaklı olduğunu ifade eden Dağ, "Enerji fiyatlarındaki artışların küresel sorunlardan kaynaklandığını muhalefet bilmiyor mu? Küresel boyutta yaşanan bir hadise hiç yok diyemeyiz. Var ortada bir şey farkındayız. Ama bunu da bir bahane olarak söylemek istemiyoruz. Vatandaşımızın bunu en az etkilenecek şekilde yaşaması kanaatinde olduğumuzu sürekli ifade ediyoruz. Bunun içinde ciddi bir çaba sarf ettiğimizi, bazen bütçe bazen başka kanallarla sübvanse ettiğimizi söylüyoruz." dedi.

Uzmanlar cevapladı: Borsa, altın ve döviz Nisan ayında yükselecek mi? Uzmanlar cevapladı: Borsa, altın ve döviz Nisan ayında yükselecek mi? Haberi Görüntüle

DÜZENLEME YAPILACAK

Yapılan zamlar hakkında yeni bir yol izleneceğini belirten Dağ, "Hazine, Maliye ve Enerji Bakanlığı boyutunda bir çalışma yürütülüyor. Zamları geri almak değil ama vatandaşın üzerindeki yükü biraz daha azaltmak şeklinde bir düzenleme yapılacak" şeklinde konuştu.

Erken emekliliğin gelmesi an meselesi: 2. Torba Yasa maddelerinde o detay dikkat çekti! Erken emekliliğin gelmesi an meselesi: 2. Torba Yasa maddelerinde o... Haberi Görüntüle

TALEPLER DEĞERLENDİRİLİYOR

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez ise konuyla ilgili "Hem Bakanlığımız hem de Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) bu talepleri değerlendiriyor. Hepsini değerlendiriyoruz" ifadelerini kullandı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading