Yandex Metrica

Elektrik faturasında buna dikkat edin! Milyonları ilgilendiriyor

Elektrik faturasında buna dikkat edin! Milyonları ilgilendiriyor

Türkiye'de yaklaşık 39 milyon ev elektriği abonesinin yüzde 80 kadarı günlük 7 kilovatsaat ve altı elektrik tüketimini kapsayan ilk kademede elektrik kullanımında yer alıyor. İlk kademede ücret tarifesi kilovatsaat başı 1 lira 37 kuruş olarak belirlenmiş durumda.

Ekonomi

23.01.2024, 18:47

Elektrik tedarikçilerinden elde edilen bilgilere göre ülkemizde, elektrik kullanıcılarının 30,93 milyon kişilik bir kesimi günde 7 kilovatsaat ve altı seviyede enerji tüketiyor.

Bu kapsamda, toplam mesken abonelerinin yaklaşık yüzde 80'inin elektrik tüketimi günlük 7 kilovatsaat ve altı tüketimi kapsayan ilk kademeye karşılık geldi.

Mesken abonelerinin kalan yüzde 20'lik kısmı ise günlük 7 kilovatsaatin üzerinde elektrik tüketimiyle ikinci kademede bulunuyor.

elektrik faturası

Doların kaderi belirleniyor: TCMB faiz kararını açıklayacak! Doların kaderi belirleniyor: TCMB faiz kararını açıklayacak! Haberi Görüntüle

KADEMELİ ELEKTRİK TARİFESİNDE BUNA DİKKAT EDİN

Elektrikte 1 Ocak 2022 itibarıyla devreye giren kademeli tarifede ilk kademe için günlük 5 kilovatsaat tüketim limiti belirlenmiş, bu limitin üzerinde kalan tüketimlerin ikinci kademe olacağı açıklanmıştı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın geçen haftaki açıklamasıyla söz konusu limit günlük 7 kilovatsaate yükseltildi.

Faturaların hesaplanmasında günlük 7 kilovatsaat değerinin dikkate alınması gerekiyor. Faturada ilk okuma ve son okuma arasındaki gün sayısı değişiklik gösterebilirken, hesaplamalar günlük tüketim üzerinden yapılıyor.

İlk kademe kapsamında kilovatsaat başı elektriğin fiyatı 1 lira 37 kuruş, ikinci kademede ise 2 lira 6 kuruş üzerinden hesaplanıyor. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading