Yandex Metrica
SON DAKİKA
Elektrik faturası destek ödemesinde yeni gelişme! Hanede kaç kişi yaşadığı fark etmiyor: Fatura ile PTT şubesine gitmek yeterli

Elektrik faturası destek ödemesinde yeni gelişme! Hanede kaç kişi yaşadığı fark etmiyor: Fatura ile PTT şubesine gitmek yeterli

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı sosyal destek ödemelerine devam ediyor. Uzun süredir ödenen ancaak çoğu dar gelirli vatandaş tarafından bilinmeyen elektrik faturası yardımı da hesaplara aktarılıyor. T.C kimlik kartı ile birlikte PTT şubesine giden anne ya da babaya anında destek ödemesi yapılıyor. 

Ekonomi

31.01.2024, 04:24

Dar gelirli ve ihtiyaç sahibi vatandaşlara devlet birçok sosyal destek ödemesi yapıyor. Bazı destekler tek seferlik olurken bazıları da düzenli olarak devam ediyor. Hane içerisinde bulunan kişi sayısına göre yapılan destek ödemeleri arasında elektrik faturası yardımı da yer alıyor. Her ay elektrik faturası 130 TL'den fazla gelen haneye, kw/saat başına ödeme yapılıyor. 

Peki elektrik faturası yardımı başvuruları nereden yapılıyor? Elektrik faturası yardımı ne kadar? 

6 gün sonra sonra resmen başlayacak: Kredi kartı olanlar yanacak!... Haberi Görüntüle

BAŞVURU DETAYLARI

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından dar gelirli olarak nitelendirilen hanelere her ay elektrik faturası yardımı yapılıyor. Ödemelerden faydalanmak için kimlik kartı ve elektrik faturası ile birlikte PTT şubesine gitmek yeterli oluyor. Bu sosyal destek ödemesi hem ihtiyaç sahibi ailelerin hanelerine ışık tutuyor hem de elektrik faturasının yükünü hafifletiyor. Ekonomik koşullarda zorluk çeken hanelere kilowatt başına 260 TL'ye kadar destek sağlanıyor.

Son dakika... Fed mart ayı faiz kararını açıkladı Haberi Görüntüle

ELEKTRİK FATURA DESTEĞİ NE KADAR?

Evlerine elektrik faturası kabarık gelen dar gelirli hanelere sunulan elektrik faturası yardımı, bakanlığın belirlediği şartları karşılayan kişilere veriliyor.

Hanelerin bir kişiden oluşması halinde ödenecek yardım tutarı 130 TL, 3 kişiden oluşan aileler için ödenecek yardım tutarı 173 TL, 4 kişiden oluşan ailelere ödenecek tutar 216 TL ve son olarak 5 ve üzeri kişiden oluşan aileler için ödenen tutar 260 TL oluyor. 

Turistik trenlere iki rota daha! Bakan Uraloğlu açıkladı Haberi Görüntüle

ELEKTRİK FATURA YARDIMI BAŞVURU ŞARTLARI

Elektrik fatura desteğinden yararlanmak için belirlenen tek şart haneye giren maaş miktarı. Hanede kaç kişinin yaşadığı fark etmiyor, devlet tarafından dar gelirli olduğunuzun ispatlanması sonrasında her ay düzenli olarak ödemeyi alabiliyorsunuz. 
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading