Yandex Metrica
SON DAKİKA
Elektrik faturalarını 750 lira geri çekin: Bunu uygulayan faturalara fazla ödeme yapmayacak

Elektrik faturalarını 750 lira geri çekin: Bunu uygulayan faturalara fazla ödeme yapmayacak

Elektrik faturaları vatandaşların cebine dokunmaya devam ederken yaz aylarının gelmesi ile birlikte klimaları açmaya başlayanlar kara kara elektrik faturalarını nasıl ödeyeceğini düşünüyor.

Ekonomi

23.01.2024, 20:56

Vatandaşların ödemekte zorlandığı elektrik faturalarına gelen fahiş zamlar insanları mağdur etmeye devam etse de elektrik faturası düşürmenin bazı yolları bulunuyor. Faturaları düşürmenin yollarını araştıran vatandaşlar faturasını düşürmenin derdine girdi. İşte fatura miktarını düşürmenin yolları...

Her hane ve iş yerinde kullanılan elektrik faturalarına gelen zamlar günden güne artmaya devam etse de önerilen bazı tasarruf yöntemleri yer alıyor. Peki elektrik faturasını düşürmek için ne yapmak gerekiyor? Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

TCMB'nin mart ayı Piyasa Katılımcıları Anketi yayınlandı: Yıl sonu dolar... Haberi Görüntüle

ELEKTRİK FATURASI NASIL DÜŞÜRÜLEBİLİR

Hemen hemen her şeyin fiyatları artarken bu zamlardan en çok etkilenen faturalardan biri de elektrik faturaları olmuştu. İnsanlar elektrik faturasını düşürmek için hangi yöntemleri uygulayabileceklerini araştırıyor. Elektrik faturasını düşürmek için bu yöntemleri uygulayarak 750 TL tasarruf etmek mümkün. Özellikle yaz aylarının gelmesiyle evlerde klima kullanımı da artacak. Ancak klima kullanımı elektrik faturalarını yükselten en önemli etkenlerden biri. Klimanın günlük olarak 6 saat kullanılması aylık elektrik faturasına 102 TL ekleme yapıyor. Bu durumda vatandaşların daha yüksek elektrik faturaları ödemesine neden oluyor. 

Yaz aylarının gelmesi ile birlikte hemen hemen her evde açılan klimanın derecesi düşük tutularak kullanılırsa elektrik tasarrufu sağlamak mümkün. Aynı zamanda klima çalıştırılırken pencerelerin kapalı olması ve klima bakımının düzenli şekilde yapılması da önem taşıyor. Eğer bir klima günde altı saat değil üç saat çalıştırılırsa aylık 51 TL kâr elde edilebiliyor. Yaz günleriyle birlikte havaların daha geç kararması da elektrik tüketimini azaltabiliyor. Perde açıkken eğer evlerde ışık kullanılmazsa ve akşam saatlerinde sekiz ampul değil dört ampul kullanılırsa aylık 13 TL tasarruf edilebiliyor. Yemeklerin ısıtılması için de normal fırın yerine mikrodalga fırın tercih etmek gerekiyor ve mikrodalga fırın saatlik kullanıldığı zaman elektrik faturasına 8 TL eklenirken aylık 32 TL'ye denk geliyor. Ocak kullanımı ise bir gün içinde bir saat kullanılırsa elektrik faturasına 466 TL olarak yansıyor. Aynı zamanda kurutma makinesi kullanımı yaz ayında azaltmak, aylık 70 TL indirim sağlıyor. Televizyonlar da günlük olarak 7 saat çalışırsa aylık 135 TL, dört saat çalışırsa aylık 88 TL elektrik faturasına yansıyor. Bu eşyaların kullanımını azaltmak elektrik faturalarından kâr etmeye yarayacaktır. Bu ayrıntılara dikkat edilmesi durumunda vatandaşların ödeyeceği elektrik faturaları ciddi miktarlarda düşecektir. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading