Yandex Metrica

Ekonomistlerden peş peşe uyarı! Altın için asıl rekor yolculuğu yeni başlıyor

Ekonomistlerden peş peşe uyarı! Altın için asıl rekor yolculuğu yeni başlıyor

Gram altın haftaya rekor başlangıç yapmış ancak daha sonra bir günde yüzde 5'lik düşüş yaşamıştı. Ekonomistler ise bu sert fiyat hareketinin ardından açıklama üstüne açıklama yaptı ve gram altının rekor yolculuğuna yeni başladığını ifade ettiler.

Ekonomi

23.01.2024, 20:24

Gram altın, Fed'in faiz artırımının etkisiyle hafta başında rekor kırmış, ancak sonrasında düşüş kaydetmişti. 2022'de yatırımcısına yüzde 43'lük getiri sağlayan gram altın güvenli liman olarak görülmeye devam ediyor. Altına olan talep ise her geçen gün artıyor.

SGK listeyi açıkladı! Bu meslekleri yapanlar erken emekli olabilecek! 45 mesleğe erken emeklilik imkanı SGK listeyi açıkladı! Bu meslekleri yapanlar erken emekli olabilecek! 45... Haberi Görüntüle

ALTIN NEDEN DÜŞTÜ?

ABD tarım dışı istihdam verileri dolar endeksini artırırken gram altının bir günde çakılmasına yol açtı. Altında cuma günü 36 TL'ye ulaşan bir kayıp yaşandı.

Bu düşüş Türkiye piyasalarının kapalı olduğu saatlerde gece yarısına kadar devam etti. 

Türkiye'nin kısıtlaması ekonomilerini sarstı: İsrail ihracat kısıtlamasını delmeye çalışıyor Türkiye'nin kısıtlaması ekonomilerini sarstı: İsrail ihracat kısıtlamasını delmeye çalışıyor Haberi Görüntüle

UZMANLARDAN UYARI

Ekonomi uzmanları, altında yaşanan bu kaybın teknik bir düzeltme olduğunu, asıl rekor yolculuğunun ise yeni başladığını açıkladı. 

Uzmanlar, gram altına ilişkin "Önümüzdeki hafta alım sürecini bitirsinler zira agresif bir yükseliş bekliyoruz. Gram tarafında 1.280 lira ve üzerini görmeye hazır olsunlar” yorumunda bulundu.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading