Yandex Metrica

Ekonomistlerden kritik uyarı geldi! FED faiz artırımı yaparsa döviz kurunda bu olacak! Son gün bugün

Ekonomistlerden kritik uyarı geldi! FED faiz artırımı yaparsa döviz kurunda bu olacak! Son gün bugün

Piyasaların merakla beklediği ABD Merkez Bankası (Fed) faiz kararı bugün gelecek. Kararın ardından Fed Başkanı Jerome Powell, basın mensuplarının karşısına geçecek. Piyasa aktörleri karar metni ve Powell'ın mesajlarında para politikasına ilişkin mesajları dikkatle izleyecek.

Ekonomi

23.01.2024, 18:27

Amerikan Merkez Bankası (Fed) yılın ikinci faiz kararını bugün açıklayacak.

Amerika'da 40 yılın zirvesine çıkan enflasyon rakamları sonrası Amerikan Merkez Bankası'nın şahin tutum sergileyip sergilemeyeceği izlenecek.

Uzmanlar ve kurumlar bu sene Fed'den ağırlıklı olarak 3 veya 4 faiz artırımı bekliyorlar. 25 puanlık faiz artırımının bu toplantıda geleceği öngörülüyor.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz spekülasyonlara son noktayı koydu: 'IMF ile masaya oturulması söz konusu değil' Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz spekülasyonlara son noktayı koydu: 'IMF ile masaya... Haberi Görüntüle

DOLAR YÜKSELİŞE GEÇTİ!

Dolar 16 Mart günü 14.70 TL seviyelerinden işlem görüyor.

IMF Başkanı Georgieva'dan küresel ekonomi uyarısı: Endişelenecek çok şey var IMF Başkanı Georgieva'dan küresel ekonomi uyarısı: Endişelenecek çok şey var Haberi Görüntüle

FED FAİZ KARARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

ABD Merkez Bankası (FED), toplantısı 16-17 Mart tarihlerinde yapılacak. FED faiz kararı bugün  saat 21:00 itibari ile açıklanması bekleniyor.

Fed'in temmuzdan sonra faiz artırımına gidebileceği ön görüsünde bulunan analistler, Fed'in salgın döneminde devreye aldığı destekleyici para politikalarında ilk geri adımı tahvil alımlarının azaltılması yoluyla attığını, makroekonomik verilerin de pozitif geldiğini belirtti.

Altın kanatlanıp uçtu! 11 Nisan Perşembe 2024 gram ve çeyrek altın fiyatlarında son durum... Altın kanatlanıp uçtu! 11 Nisan Perşembe 2024 gram ve çeyrek... Haberi Görüntüle

FED FAİZ ARTIRIRSA DOLAR YÜKSELİR Mİ?

FED'in faiz artırımı yapması nedeniyle doların güçlü olduğu algısı devam edecek ve bu durum doların TL karşısında değer kazanmasına sebep olacaktır. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading