Yandex Metrica

Ekonomistler altında sürpriz olmayacak diyerek açıkladı! 2000 dolar ile birlikte gram altın bu tarihte rekor kıracak

Ekonomistler altında sürpriz olmayacak diyerek açıkladı! 2000 dolar ile birlikte gram altın bu tarihte rekor kıracak

Altın fiyatlarıyla ilgili son dakika gelişmesi . Altın yatırımcısı sarı metaldeki son durumu merak ederek araştırmalarına devam ediyor. Altında dalgalı seyir devam ediyor. Son zamanların rekor şampiyonlarından gram altın fiyatı rekorlarla dolu bir haftayı geride bıraktı. Bu gelişme sonrası Kapalıçarşı’da en çok altın gram fiyatı, çeyrek, Cumhuriyet altını ile 22 ayar bileziğin gram fiyatı merak edilirken yeni haftanın ilk gününde ekranlar kırmızıyı gösterdi. Yeni haftanın ilk gününde hafif düşüş yaşayan ve yatırımcılarını endişelendiren altın fiyatları için ‘düşecek mi, yükselecek mi?’ sorusu merakla araştırılıyor.

Ekonomi

23.01.2024, 20:38

Altın fiyatlarında son dakika! ABD Merkez Bankası’nın (Fed) geçtiğimiz hafta açıkladığı faiz kararının ardından altın piyasası çalkalanmaya başladı. Gram altın yaşanan gelişmelerin ardından geçtiğimiz Cuma bin 234 lirayı görerek tarihi rekora imza atarak yatırımcısını sevindirdi. Peki yeni haftada altın düşecek mi, yükselecek mi?

Para ve emtia piyasaları ABD Merkez Bankası'ndan gelen ekonomik gelişmelerde odaklanırken geçtiğimiz haftalarda ABD’de yaşanan peş peşe banka iflasları sonrasında finansal piyasaları endişe havası sardı.

Borsa bugün kapalı mı 24 Nisan? Borsa bugün açık mı, kapalı mı, işlem yapılır mı? Borsa bugün kapalı mı 24 Nisan? Borsa bugün açık mı,... Haberi Görüntüle

FED FAİZ YİNE FAİZ ARTTIRDI

ABD'de art arda yaşanan banka iflasları sonrasında tahvil ve mevduattan çıkan yatırımcılar güvenli liman olarak görülen altına doğru dümen kırarken piyasalar banka iflaslarının yaşandığı ortamda Fed 25 baz puanlık bir faiz artışı ile piyasalarda beklenen adımı attı. 

Fed piyasa tahminleri doğrultusunda politika faizini 25 baz puan artırdı. Politika metninde bu yıl bir kez daha faiz artışına gidilebileceği belirtildi.

ABD Merkez Bankası'nın politika metninde verilen mesajlar piyasalar tarafından olumlu karşılandı. Fed’in aldığı faiz kararının ardından piyasalar daha fazla faiz artışı yaşanmaması beklentisine girdi. 

O bankadan müşterilerine özel kampanya! Hesabı olanlar dikkat: 1 yıl boyunca ücretsiz olacak! O bankadan müşterilerine özel kampanya! Hesabı olanlar dikkat: 1 yıl... Haberi Görüntüle

ZİRVEYİ GÖREN ALTIN GERİ DÖNDÜ

ABD Merkez Bankası'nın faiz kararının ardından altın piyasası yukarı yönlü koştu. Ons altın cuma günü 2000 dolar seviyesinin üzerine çıkarken, gram altın 1234 lira ile tüm zamanların rekorunu kırdı. Zirveye tırmanan altın fiyatları yeni haftada geri çekildi. Ons altın haftayı 1978 dolardan kapatırken, gram altın 1211 liradan tamamladı.

Emekliler dikkat! En düşük emekli maaşına en yüksek promosyon o bankada! Emekliler dikkat! En düşük emekli maaşına en yüksek promosyon o... Haberi Görüntüle

ALTIN FİYATLARINDA YENİ HAFTADA BASKI SÜRÜYOR

Bin 978 dolardan yeni haftaya başlangıç yapan ons altın şu dakikalarda düşüş göstererek bin 971 dolardan işlem görüyor. Ons altında gün içerisinde en düşük 1969 dolar, en yüksek ise 1979 dolar seviyesi görüldü.

Bugüne 1211 liradan başlayan gram altın şu dakikalarda önceki kapanış seviyesine göre gerileyerek 1209 liradan işlem görüyor. Gram altında gün içerisinde en düşük 1204 lira, en yüksek ise 1220 lira seviyesi test edildi.

Geçtiğimiz hafta serbest piyasada altın gram fiyatı 1.250 TL'yi aşarak rekor tazeledi. Ons altın ise 2.000 doların üzerinde tutunma çabalarını sürdürüyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading