Ekonomist Necmettin Batırel'den yeni dolar yorumu: 'Bundan sonra yön aşağı'
"Şakkadanak dolar satarım" önerisiyle bilinen Necmettin Batırel'den yeni dolar yorumu geldi. Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Kurlar tepe noktasına ulaştı. Dolar 23.37 ile zirve yaptı. Bundan sonra yön aşağı.. önce 23 ardından 21.50'ye kadar geri çekilme başlar" ifadelerini kullandı.

Türkiye Yüzyılı'nda ekonomide şahlanmayı hedefleyen Türkiye'de kritik atamalar gerçekleşti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önce açıkladığı kabinede Hazine ve Maliye Bakanlığını Mehmet Şimşek'e teslim etti. Daha sonrasında ise Merkez Bankası'nın başına da 'Müthiş Türk kızı' lakaplı Hafize Gaye Erkan getirildi.
PİYASAYA GÜVEN YÜKLEMESİ
Geçtiğimiz günlerde yükselen kurlar ile ilgili açıklama yapan Mehmet Şimşek, "Kısa yollar veya hızlı düzeltmeler olmasa da, deneyimimizin, bilgimizin ve özverimizin önümüzdeki potansiyel engellerin üstesinden gelmemize yardımcı olacağından emin olabilirsiniz. Acil önceliğimiz, ekibimizi güçlendirmek ve güvenilir bir program tasarlamaktır.” ifadeleriyle piyasalara güven yüklemesi yapmıştı.
"YÖN AŞAĞI"
Doların yükselişiyle ilgili "Şakkadanak dolar satarım" yorumuyla gündemde olan Necmettin Batırel'den yeni dolar tahmini. Sosyal medya hesabından yeni bir öngörüsünü açıklayan Batırel, dolar için "Bundan sonra yön aşağı.." paylaşımı yaptı.
Necmettin Batırel sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Kurlar tepe noktasına ulaştı. Dolar 23.37 ile zirve yaptı. Bundan sonra yön aşağı.. önce 23 ardından 21.50'ye kadar geri çekilme başlar" ifadelerini kullandı.
Kurlar tepe noktasına ulaştı. Dolar 23.37 ile zirve yaptı. Bundan sonra yön aşağı.. önce 23 ardından 21.50'ye kadar geri çekilme başlar
— Necmettin Batırel (@necmbatirel) June 8, 2023