Yandex Metrica

Ekonomi üzerinden prim yapmaya çalışmışlardı! Felaket tellallarının 'borsa' ile ilgili atıp tutmaları boşa çıktı!

Ekonomi üzerinden prim yapmaya çalışmışlardı! Felaket tellallarının 'borsa' ile ilgili atıp tutmaları boşa çıktı!

Seçim öncesi muhaliflerin özellikle ekonomi üzerinden olumsuz hava yaratma çabaları boşa çıktı. Çünkü seçim sonrası piyasalarda olumlu hava hakim. Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi açılışta yüzde 4'lük yükselişle piyasalara giriş yaptı. Cumhurbaşkanı 2. tur seçimlerini Cumhur İttifakı adayı Recep Tayyip Erdoğan yüzde 52'yi aşan oyla kazandı. Meclis ve komisyonlarda da büyük çoğunluğun Cumhur İttifakı elinde olması, piyasalar üzerindeki seçim belirsizliğini dağıttı. İstikrar fiyatlaması ile Borsa İstanbul'da reel sektör öncülüğünde sert yükseliş yaşandı.

Ekonomi

23.01.2024, 22:22

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, haftaya yüzde 4 artışla 4.696,17 puandan giriş yaptı.  Açılışta BIST 100 endeksi, önceki kapanışa göre 115,49 puan ve yüzde 4 değer kazanarak 4.696,17 puana çıktı. Cuma günü yükseliş eğiliminde hareket eden BIST 100 endeksi, yüzde 3,45 değer kazanarak günü 4.580,67 puandan kapattı.

BANKACILIK ENDEKSİ YÜKSELDİ 

Bankacılık endeksi yüzde 1,38 ve holding endeksi yüzde 1,56 artış kaydetti. Sektör endeksleri arasında en fazla kazandıran yüzde 5 ile madencilik, tek kaybettiren yüzde 0,31 ile menkul kıymet yatırım ortaklığı oldu.

ATM'lerden para çekenler dikkat! Kritik değişiklik bayram sonrası hayata geçecek: O banknotları bulmak güçleşecek ATM'lerden para çekenler dikkat! Kritik değişiklik bayram sonrası hayata geçecek:... Haberi Görüntüle

BIST YÜZ ENDEKSİ DEĞER KAZANDI 

Cuma günü yükseliş eğiliminde hareket eden BIST 100 endeksi, yüzde 3,45 değer kazanarak günü 4.580,67 puandan kapattı. Analistler, küresel pay piyasalarında, ABD'deki borç limiti krizine ilişkin prensip anlaşmasına varıldığına ilişkin açıklamayla risk iştahının arttığını belirterek, cuma günü açıklanacak tarım dışı istihdam verilerinin yanı sıra yoğun veri gündemi ve ABD Merkez Bankası'nın (Fed) para politikasına ilişkin fiyatlamaların yatırımcıların odağında yer aldığını ifade etti.

BORÇ LİMİTİ İKİ YILLIĞINA ARTIRILACAK 

ABD basınında yer alan haberlere göre, Beyaz Saray ile Cumhuriyetçiler arasında uzun süren müzakerelerin ardından sağlanan anlaşma kapsamında borç limitinin 2 yıllığına artırılması öngörülüyor. Öte yandan, dün yurt içindeki seçimlerin ardından Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Ahmet Yener, "Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı olarak geçici sonuçlar sonucunda Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı olarak seçildiği görülmüştür." dedi.

AK Parti 'fahiş fiyatlar' için düğmeye bastı: Yasada ön görülen ceza 10 katına çıkarılacak! AK Parti 'fahiş fiyatlar' için düğmeye bastı: Yasada ön görülen... Haberi Görüntüle

"GÜVEN VE İSTİKRAR İKİ ÖNEMLİ KAVRAM"

Cumhurbaşkanı Erdoğan ise seçim sonuçlarının açıklanması sonrası yaptığı açıklamada, güven ve istikrarın çok önemli iki kavram olduğunu vurgulayarak, "Bununla yola devam edeceğiz ve güçlü bir ekonomi yönetimini bu iki kavramın üzerine kuracağız. Uluslararası itibara sahip bir finans yönetimi, yatırım ve istihdam odaklı bir üretim ekonomisi tasarlıyoruz." ifadelerini kullandı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading