Yandex Metrica

Ekmeğin fiyatını düşürmek için harekete geçtiler! Yüzlerce ton buğday hasat edilecek

Ekmeğin fiyatını düşürmek için harekete geçtiler! Yüzlerce ton buğday hasat edilecek

Geniş ve düz arazi yapısıyla buğday tarımına uygun lokasyonlardan biri olan Muş Ovası'nda hasat başladı. Bu yıl yüksek buğday verimi bekleniyor.

Ekonomi

23.01.2024, 19:36

Muş'ta, devletin yardımlarıyla ekilen buğdayların hasadı başladı. Çiftçiler, bu yıl 375 bin ton civarında buğday üretimi bekliyor.

Muş Ovası'nda 1 milyon 250 bin dekar alanda buğday yetiştiren çiftçiler, başakların olgunlaşmasıyla başladıkları hasadı sürdürüyor.

Geniş tarım arazilerinde büyük biçerdöverlerle toplanan buğdaylar, depolara taşınıyor.

Düşük faiz konut kredisi kampanyası başladı: İşte banka banka faizler... Düşük faiz konut kredisi kampanyası başladı: İşte banka banka faizler... Haberi Görüntüle

278 TON BUĞDAY TOHUMU DAĞITILDI

Muş Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Gün, bu yıl "Atıl Durumdaki Tarım Arazilerinin Buğday Yetiştiriciliğiyle Tarıma Kazandırılması" projesini hayata geçirdiklerini, bu kapsamda 350 çiftçiye yüzde 75 hibeyle 278 ton yazlık buğday tohumu dağıttıklarını söyledi.

Tohumların 12 bin 636 dekarlık alanda toprakla buluşturulduğunu belirten Gün, önceki yıllara oranla bu sene daha yüksek verim beklediklerini ifade etti.

Fahiş fiyatla mücadelede kararlılık: Kapatma cezası ile karşı karşıyalar! TBMM'de gündeme gelecek Fahiş fiyatla mücadelede kararlılık: Kapatma cezası ile karşı karşıyalar! TBMM'de... Haberi Görüntüle

"375 BİN TON BUĞDAY ÜRETİMİ BEKLİYORUZ"

Muş'ta geçen yıl 1 milyon 242 bin 500 dekar alanda 199 bin 500 ton buğday üretimi yapıldığını dile getiren Gün, şunları kaydetti:

"Bu yıl ilimizde 1 milyon 250 bin dekar civarındaki alana buğday ekimimiz oldu. İklimin bugüne kadarki olumlu seyrinden dolayı yaklaşık 375 bin ton civarında buğday üretimi bekliyoruz. Muş'a toplam katkısı 2 milyar 650 milyon lira olacaktır."

Bu arada, geniş buğday tarlalarında büyük tarım araçlarıyla yapılan hasat, drone ile görüntülendi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading