Yandex Metrica
SON DAKİKA
Ekiyor, biçiyor, hasat edip yağını çıkarıyor, elde ettiği ürünü vatandaşa bedava dağıtıyor!

Ekiyor, biçiyor, hasat edip yağını çıkarıyor, elde ettiği ürünü vatandaşa bedava dağıtıyor!

Silivri'de belediye, tüm Türkiye'ye örnek olacak bir projeye imza attı. 500 dönümlük araziye ekilen ayçiçeği hasat edilerek tam 50 bin litre yağ çıkarıldı. Tenekelere konulan ürünler vatandaşa bedava dağıtıldı.

Ekonomi

23.01.2024, 18:28

Silivri Belediyesi, atıl durumdaki arazilerin verimli bir şekilde kullanılması konusunda örnek bir projeye imza attı. Başkan Volkan Yılmaz, 500 dönüm araziye ayçiçek tohumu ektirdi; ürünün hasat vakti geldiğinde ayçiçeklerini biçtirip mahsulü yağ tesisine yolladı. Burada sıkılan üründen tam 50 bin litre ayçiçek yağı çıktı. 

Silivri Belediye Başkanı Yılmaz, 50 bin litrelik yağı 5'er litrelik 10 bin adet tenekeye koydurarak ihtiyaç sahiplerine dağıttı. Tüm Türkiye'ye örnek olması gereken proje, özellikle yağ fiyatlarının tavan yaptığı şu günlerde daha da dikkat çekiyor. 

Belediye imkanlarıyla toprağın verimli bir şekilde kullanılabileceğini gösteren projeye ilişkin Volkan Yılmaz'ın sosyal medyada paylaştığı mesajlara beğeni yağdı. Projeye ambalaj ve tohum desteği veren firmalara da teşekkür eden Yılmaz, önümüzdeki yıl 500 dönümlük ekim alanını 1000 dönüme çıkarmayı planladıklarını kaydetti. 

Yılmaz'ın toprakta yetiştirdiği tek ürün ayçiçeği değil. Toplamda 3 bin 500 dönümlük arazide Silivrili vatandaşlar için çeşitli ürünler yetiştiriliyor. 

Geçtiğimiz hafta akaryakıta zam gelmişti! 18 Mart Pazartesi güncel benzin,... Haberi Görüntüle

GÜBRE ARACI VATANDAŞIN EMRİNDE

"Tasarrufa önem veriyor, kaynakları doğru kullanıyoruz. Yerli ve Milli Üretim çalışmalarımız kapsamında 3 bin 500 dönüm arazimizde üretim faaliyeti gerçekleştiriyoruz" diyen Yılmaz, ilçedeki çiftçilere ahırlarındaki gübreyi toprakla buluşturmaları için araç desteği bile sağlamış. 

Katı Gübre Serpme Arabası satın alarak bunu belediye envanterine katan Yılmaz, bu aracın kullanımıyla birlikte hayvansal gübrelerin tarlalara doğru bir şekilde serpileceğini, böylelikle organik madde bakımından zengin, kaliteli bir toprak elde edileceğini belirtiyor. "Hayvansal atıkların gelişigüzel yol kenarlarına bırakılmasını da önleyerek çevre kirliliğine son vereceğiz" diyen Yılmaz'ın tarım ve hayvancılığa ilişkin projeleri ilçe halkının takdirini topluyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading