Yandex Metrica
SON DAKİKA
Ehliyetini hala yenilemeyenler dikkat! Ödenecek tutar belli oldu

Ehliyetini hala yenilemeyenler dikkat! Ödenecek tutar belli oldu

Türkiye'de ehliyeti olan binlerce vatandaşa son uyarı yapıldı. Eski tip ehliyeti olan vatandaşlara önemli bir duyuru yapıldı. Bu yıl sonunda eski tip ehliyetlerin kullanımının sona ereceği ve tüm ehliyet sahiplerinin yeni tip ehliyet alması gerektiği bildirildi.

Ekonomi

23.01.2024, 19:23

Binlerce vatandaşı ilgilendiren yeni gelişme duyuruldu. 2022 yılı sonunda eski tip ehliyetlerin kullanımının sona ereceği ve tüm ehliyet sahiplerinin yeni tip ehliyet alması gerektiği bildirildi. 

Diğer yandan 2023 yılı başından itibaren eski tip ehliyet ile yola çıkan vatandaşlara ceza kesileceği bildirildi. 

Sürücüler, 31 Aralık 2022 tarihine kadar İlçe Nüfus Müdürlükleri aracılığıyla eski ehliyetlerini yeni sürücü belgesi kartlarıyla değiştirebilecekleri paylaşılırken eski kimliklerin yeni kimlik kartlarıyla değişim sürecinde verildiği gibi sürücülere de kullanabilmeleri için geçici bir formun değişim sürecinde verileceği belirtildi. Bu formun ise yeni tip ehliyet gelene kadar bu form ile araç kullanılabilecek.

29 MART 2024 BİM aktüel ürün kataloğu! Milyonların beklediği ürünler... Haberi Görüntüle

BU EVRAKLARI UNUTMAYIN

31 Aralık 2022’den sonra trafikte eski sürücü belgesiyle tespit edilen kişilere idari para cezası uygulanacağı belirtildi ve vatandaşların yeni ehliyet randevusu oluşturup Nüfus Müdürlüklerine gidecekleri gün önceden hazırlamaları gereken bazı evraklar bulunduğu belirtildi. Bu noktada bu evraklardan ilkinin herhangi bir sağlık kurum ve kuruluşundan alınacak “Sürücü Olur” raporu olurken bunun dışında, MERNİS sisteminde adres bilgilerinin kayıtlı olması gerektiği paylaşıldı.

Yeni tip ehliyet hakkında yapılan duyurunun devamında başka bir adresten teslim almak isteniyorsa bunu özellikle bildirmek gerektiği belirtilerek son olarak son 6 ay içinde çekilmiş biyometrik fotoğraf da tüm adaylardan talep edildiği ifade edildi.

2024 AFAD kira yardımı nasıl ve nereden alınır? Depremzede kira... Haberi Görüntüle

15 TL ÖDEMESİ VAR 

2022 yılı itibariyle ehliyet yenileme ücreti 15 lira olarak belirlendi. Bu tutarın 13 TL’si “değerli kağıt” bedeli olarak, 2 TL’si de “vakıf payı” bedeli olarak geçiyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading