E-ticarette yeni dönem başlıyor! Taklit ürün satışı engelleniyor
Elektronik ticaret sitelerinden yapılan satışlara düzenleme getirilecek. Buna göre, Piyasadaki rakipleri dışlayıcı faaliyetlere izin verilmeyecek. Taklit ürün satışı ve hukuka aykırı içerikler engellenecek.

Ticaret Bakanlığı e-ticaret hakkında düzenlemeleri hayata geçirmek için düğmeye bastı. Pazar yerlerine bazı yeni kriterler getirilecek.
BAZI KRİTLERLER GETİRİLECEK
Buna göre, e-ticaretin dengeli şekilde büyüme ve gelişmesinin sağlanması amacıyla pazar yerlerine bazı kriterler getirilecek. Piyasadaki rakipleri dışlayıcı şekilde tanıtım faaliyetlerinde bulunulamayacak. E-ticaret pazar yerlerinin elde ettiği verileri kullanarak bünyesindeki satıcılarla haksız rekabet etmesi engellenecek.
TAKLİT ÜRÜN SATIŞI İÇERİKLER ENGELLENECEK
E-ticaret pazar yerlerinin faaliyet alanları belirlenecek ve sektörün orantılı şekilde büyümesi sağlanacak. Taklit ürün satışı ve hukuka aykırı içerikler engellenecek. Satıcılar sadece bir e-ticaret pazar yerinde faaliyet göstermek zorunda bırakılamayacak.
SÖZLEŞME ŞARTLARI
E-ticaret pazar yerleri satıcıları belirli bir kişiden mal veya hizmet teminine zorlayamayacak. E-ticaret pazar yerleri ve satıcılar arasındaki sözleşmelerde haksız şartlara yer verilemeyecek ve e-ticaret pazar yerlerince tek taraflı değişiklik yapılamayacak.