Yandex Metrica

E-ticarette yeni dönem başlıyor! Taklit ürün satışı engelleniyor

E-ticarette yeni dönem başlıyor! Taklit ürün satışı engelleniyor

Elektronik ticaret sitelerinden yapılan satışlara düzenleme getirilecek. Buna göre, Piyasadaki rakipleri dışlayıcı faaliyetlere izin verilmeyecek. Taklit ürün satışı ve hukuka aykırı içerikler engellenecek.

Ekonomi

20.02.2024, 22:33

Ticaret Bakanlığı e-ticaret hakkında düzenlemeleri hayata geçirmek için düğmeye bastı. Pazar yerlerine bazı yeni kriterler getirilecek.

IMF'den Türkiye açıklaması: 'Herhangi bir IMF programına ilişkin görüşme yok' IMF'den Türkiye açıklaması: 'Herhangi bir IMF programına ilişkin görüşme yok' Haberi Görüntüle

BAZI KRİTLERLER GETİRİLECEK

Buna göre, e-ticaretin dengeli şekilde büyüme ve gelişmesinin sağlanması amacıyla pazar yerlerine bazı kriterler getirilecek. Piyasadaki rakipleri dışlayıcı şekilde tanıtım faaliyetlerinde bulunulamayacak. E-ticaret pazar yerlerinin elde ettiği verileri kullanarak bünyesindeki satıcılarla haksız rekabet etmesi engellenecek.

Akaryakıt fiyatları değişiyor mu? Brent petrol geriledi: 15 Nisan 2024 benzin, motorin ve LPG fiyayları... Akaryakıt fiyatları değişiyor mu? Brent petrol geriledi: 15 Nisan 2024... Haberi Görüntüle

TAKLİT ÜRÜN SATIŞI İÇERİKLER ENGELLENECEK

E-ticaret pazar yerlerinin faaliyet alanları belirlenecek ve sektörün orantılı şekilde büyümesi sağlanacak. Taklit ürün satışı ve hukuka aykırı içerikler engellenecek. Satıcılar sadece bir e-ticaret pazar yerinde faaliyet göstermek zorunda bırakılamayacak.

Erken emeklilik hayali kuranlar dikkat: Bu meslekler listeye alındı! Tek tek emekli oluyorlar Erken emeklilik hayali kuranlar dikkat: Bu meslekler listeye alındı! Tek... Haberi Görüntüle

SÖZLEŞME ŞARTLARI

E-ticaret pazar yerleri satıcıları belirli bir kişiden mal veya hizmet teminine zorlayamayacak. E-ticaret pazar yerleri ve satıcılar arasındaki sözleşmelerde haksız şartlara yer verilemeyecek ve e-ticaret pazar yerlerince tek taraflı değişiklik yapılamayacak.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading