Yandex Metrica
SON DAKİKA
e-Devlet'ten fahiş fiyatların önüne geçecek hamle! Bütün fiyatlar tek ekranda olacak!

e-Devlet'ten fahiş fiyatların önüne geçecek hamle! Bütün fiyatlar tek ekranda olacak!

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu, e-Devlet üzerinden yeni uygulamasını devreye alma planı yapıyor. Bu uygulama ile birlikte operatörlerin tarife ve kampanya teklifleri tek ekranda olacak. Vatandaşlar bu teklifleri karşılaştırabilecek.

Ekonomi

23.01.2024, 19:12

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu, e-Devlet üzerinden yeni hizmetini devreye almak için gün sayıyor. Söz konusu hizmette e-Devlet Kapısı üzerinden sorgulama yaparak operatörlerin tarife ve kampanya tekliflerini karşılaştırabilmelerine imkân veren yeni bir adım attı. 

Uygulama sabit internet, sabit telefon, TV, mobil telefon ve adrese dayalı mobil internet hizmetine ilişkin tarifeleri kapsayacak. 

Geçtiğimiz hafta akaryakıta zam gelmişti! 18 Mart Pazartesi güncel benzin,... Haberi Görüntüle

FİYAT REGÜLASYONU SAĞLANACAK

Bu uygulamayla vatandaşa alabileceği hizmetleri e-Devlet üzerinden karşılaştırma imkânı verilirken, piyasada da fiyat regülasyonu sağlanmış olacak.

Konuya ilişkin hazırlanan taslak çalışmaya göre uygulama, 200 bin ve üzeri abonesi olan işletmeciler ile tarifelerinin veya kampanyalarının e-Devlet Kapısı üzerinden karşılaştırılmasını talep eden diğer işletmecilerin, bireysel abonelik sözleşmesi kapsamında sundukları sabit internet, sabit telefon, TV, mobil telefon ve adrese dayalı mobil internet hizmetine ilişkin tarifeleri kapsayacak.

Tüketicilerin, e-Devlet Kapısına giriş yaptıktan sonra tarife karşılaştırma hizmetini kullanarak işletmecilerin tarife ve kampanya tekliflerini karşılaştırmalarına imkân sağlanacak.

3 Temmuz'da belli olacak! Emekli zammı için iki farklı tahmin... Haberi Görüntüle

TÜKETİCİ TARİFE KARŞILAŞTIRMASI YAPABİLECEK

Tarife karşılaştırma hizmetini kullanmak isteyen tüketicilere, faydalanmak istenilen hizmet türüne göre "mobil telefon", "adrese dayalı mobil internet", "sabit telefon", "sabit internet" ve "TV" seçenekleri arasından seçim yapma imkânı sunulacak.

TV hizmeti tek başına seçilemeyecek ancak sabit telefon veya sabit internet ile birlikte seçilebilecek. Filtreleme seçeneklerini kullanarak tarife ve kampanya sorgulaması yapma imkânı verilecek.

Sorgulama sonucu gösterilecek tarifeler veya kampanyalar, ortalama aylık ücrete göre artan bir şekilde sıralanacak.
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading