Yandex Metrica
SON DAKİKA
E-Devlet'ten başvuru yapan ihtiyaç sahiplerine 1100 TL ödenecek!

E-Devlet'ten başvuru yapan ihtiyaç sahiplerine 1100 TL ödenecek!

Pandemi şartlarının getirdiği zorlu koşulları hafifletmek adına devlet ihtiyaç sahibi vatandaşlarına yardım ödemelerine devam ediyor. Bu yardımların başında 1100 TL'lik pandemi desteği geliyor.

Ekonomi

23.01.2024, 18:37

Cepler para dolacak! Turgut Altınok seçime 4 gün kala müjdeyi... Haberi Görüntüle

1100 TL Pandemi Desteği Kimlere Ödeniyor? Kimler Bu Destekten Faydalanamıyor?

1000 TL olarak belirlenen ve geçtiğimiz 2 yılda 2 faz halinde dağıtılan pandemi desteğinin, bu yıl 3. faz dağıtımları yapılıyor. 2021 yılı için destek tutarı 1100 TL olarak belirleniyor. Bu destek ile, vatandaşın maddi yükünün hafifletilmesi amaçlanıyor. Pandemi desteği 1 defaya mahsus olmak üzere ihtiyaç sahiplerine ödeniyor. Bu destekten faydalanabilmek için belli koşulları taşıyor olmak gerekiyor.

4a, 4b veya 4c kapsamında, SGK’ya bağlı olarak çalışan kişiler, İŞKUR tarafından verilen işsizlik ödeneğinden faydalananlar, faz 1 ve faz 2 dağıtım süreçlerinde pandemi desteğinden faydalanmış olanlar, İŞKUR kısa çalışma ödeneğinden faydalananlar, SGK’dan dul, yetim veya emekli maaşı alan vatandaşlar, pandemi destek 3. faz ödemelerinden faydalanamıyor. Daha önce başvurmuş ve faydalanmış olan kişilerle, aynı hane içinden birden fazla başvuru yapılması halinde, bir kişi dışındakiler, pandemi destek 3. faz çalışmaları kapsamında ödeme almaya hak kazanamıyor.

Bu hatta sahip aboneler dikkat: 1500 TL’ye kadar nakit iade... Haberi Görüntüle

1100 TL’lik Pandemi Desteğine Nasıl Başvuruluyor? Sorgulama İşlemi Nasıl Yapılıyor?

1100 TL olarak ödenen pandemi desteğine, e-devlet üzerinden başvurulabiliyor. Kimlik numarası ve şifre ile e-devlet’e giriş yaptıktan sonra, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı hizmetleri içerisinden Pandemi Destek Ön Başvurusu seçilerek formun doldurulması gerekiyor. Formdaki bilgilerin eksik ya da yanlış olması halinde başvuru değerlendirmeye alınmıyor.

Şartların sağlanması ve Pandemi desteğinin hakedilmesi halinde, 1100 TL’lik tutar kişinin belirttiği hesap numarasına yatırılıyor. Bir hesap numarası verilmemesi halinde söz konusu destek, PTT’ye kişinin adı soyadı ve kimlik numarası ile yatırılıyor. Pandemi desteğinin çıkıp çıkmadığını öğrenmek için e-devletten sorgulama yapılabiliyor. Bu işlem için e-devlet üzerindeki Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı sayfasından “Sosyal Yardım Bilgileri Sorgulama” bölümüne girerek sorgulama ekranına tıklamak yeterli oluyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading