Yandex Metrica
SON DAKİKA
e-Devlet'ten başvurana 2500 TL yardım ödemesi yapılacak! PTT'den nakit  olarak çekebilirsiniz

e-Devlet'ten başvurana 2500 TL yardım ödemesi yapılacak! PTT'den nakit olarak çekebilirsiniz

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ihtiyaç sahiplerine yönelik destek ödemelerinde artışa gidildi. Doğalgaz desteği ödemeleri başvurusu onaylanan hanelere 2 bin 500 TL ödeme yapılıyor. Peki doğalgaz desteği ödemeleri kime veriliyor? İşte detaylar...

Ekonomi

28.03.2024, 08:06

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından her yıl düzenli olarak verilen destek ödemelerinde artışa gidildi. Hane başına 2 bin 500 TL'ye kadar doğalgaz desteği verileceği duyuruldu. 

Hemen kontrol edin emekli aylığınız elden gidebilir! Bunu yapmayanın maaşı... Haberi Görüntüle

2 BİN 500 LİRA DOĞALGAZ DESTEĞİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan geçtiğimiz günlerde Kabine Toplantısı sonrası açıklamalarda bulunmuş, desteklerin arttırıldığını aktarmıştı. Erdoğan şu sözlerle ifade etti:

Biz sosyal destekleri sadece yoksullara değil hak ve ihtiyaç sahibi tüm vatandaşlarımıza verildiği anlayışla sistemi sürekli geliştiriyoruz. Bu kapsamda doğalgaz tüketim desteğidir. Şubat ayından itibaren başvuruları alınmaya başlayan bu desteğin ilk ödemelerini 311 bin haneye yapmıştık.

Yeni başvuru döneminde ev sahipliği yanında kiracıları da doğalgaz desteğine aldık. Hane başı 900 lira ile 2 bin 500 lira olacak şekilde arttırdık.

Kronik hastası, yaşam destek cihazı bulunan hanelere yüzde 5 ilave edilecektir. 3 milyar liralık doğalgaz desteği vererek vatandaşlarımızı karda, kışta sıcak bir yuvaya kavuşturmakta kararlıyız.

Bugün benzine zam yapıldı mı? 14-15 Mart benzine zam gelecek... Haberi Görüntüle

Almanya'da döner ne kadar, kaç Euro? Almanya'da enflasyon döner fiyatlarını... Haberi Görüntüle

BAŞVURU NASIL YAPILIR?

Cumhurbaşkanı Erdoğan sözlerinin devamında, ''Kronik hastaların, yaşam destek cihazlarına bağlı ailelere doğalgaz desteği yüzde 5 fazlasıyla yapılacaktır. Şartları tutmadığı için diğer yardımlardan yararlanamayan 831 bin vatandaşımıza Temmuz ayında 427 milyon destek sağlamıştık. 1.6 milyon kişinin 1 milyar lirayı bulan Ağustos ayı ödemelerini 7 Eylül'de gerçekleştiriyoruz.'' ifadelerini kullandı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading