Yandex Metrica

Dünyanın konuştuğu bankadan dikkat çeken TL açıklaması! Yeni kuru duyurdular

Dünyanın konuştuğu bankadan dikkat çeken TL açıklaması! Yeni kuru duyurdular

Danimarka merkezli çok uluslu finans kuruluşu Danske Bank, çok tartışılacak bir açıklamada bulundu. Banka fiyat ve sermaye tedbirlerinin uygulanması halinde TL'nin istikrar kazanacağını ifade etti.

Ekonomi

23.01.2024, 18:30

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası’nın para politikası adımlarının Türk Lirası'na etkilerini değerlendiren Danimarka merkezli çok uluslu finans kuruluşu Danske Bank, çok tartışılacak açıklamalarda bulundu.

Bakan Şimşek: Yatırımcılardan Türkiye'ye çok güçlü bir ilgi var Bakan Şimşek: Yatırımcılardan Türkiye'ye çok güçlü bir ilgi var Haberi Görüntüle

'TL'DE DEĞER KAYBI OLABİLİR'

TCMB'nin sınırlı rezervleri nedeniyle yaptığı son müdahalelerin TL’de değer kaybının önüne geçemediğini belirten Danske, bu müdahalelerin TL’de değer kaybını durdurmaktan çok Merkez Bankası’nın kredibilitesine zarar verdiğini savundu.

Bakan Yumaklı duyurdu: Ödemeler hesaplara yatırıldı Bakan Yumaklı duyurdu: Ödemeler hesaplara yatırıldı Haberi Görüntüle

'FAİZLERDE 3-6 AY HERHANGİ BİR DEĞİŞİKLİK OLMAYABİLİR'

Bugün yayınladığı raporda, Türkiye için gelecek 3-6 aya yönelik olarak 3 senaryoyu değerlendiren Danske Bank, TCMB para politikasında değişiklik olmaması, cari politika duruşunun devam ettirilmesi ve faizlerin gelecek 3-6 ayda değiştirilmemesi senaryosuna yüzde 50 olasılık verdiklerini belirtti.

10 milyon vatandaşı ilgilendiriyor: Asgari ücrete yapılması beklenen ara zam miktarı hakkında yeni detay 10 milyon vatandaşı ilgilendiriyor: Asgari ücrete yapılması beklenen ara zam... Haberi Görüntüle

'TL İSTİKRAR KAZANABİLİR'

Uygulanan politikalarda bir dönüşü içeren senaryoya yüzde 30 olasılık veren Danske, bu senaryonun gerçekleşmesi halinde TL’nin istikrar kazanmasına destek vereceğini vurguladı. Danske Bank, faizlerin daha da düşürüldüğü, fiyat ve sermaye kontrolleri gibi olağanüstü politika tedbirlerinin uygulandığı bir senaryoya ise yüzde 20 olasılık verdiklerini belirtti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading