Yandex Metrica
SON DAKİKA
Dünyanın en büyüğü olacak! Tuz Gölündeki doğalgaz depolama tesisi dünyaya örnek olacak

Dünyanın en büyüğü olacak! Tuz Gölündeki doğalgaz depolama tesisi dünyaya örnek olacak

Tamamlandığında dünyanın en büyük doğalgaz depolama tesisi olacak Aksaray'ın Sultanhanı ilçesindeki Tuz Gölü Doğal Gaz Yer Altı Depolama Tesisi'nde çalışmalar hız kesmeden devam ediyor.

Ekonomi

08.02.2024, 13:59

Aksaray'ın Sultanhanı ilçesinde inşası devam eden Tuz Gölü Doğalgaz Yer Altı Depolama Tesisi'nde çalışmalar hız kesmeden devam ediyor. 

Cumhuriyetin kuruluşunun 100. yılında tamamlanması hedeflenen doğalgaz depolama kapasitesinin yaklaşık yarısının Tuz Gölü Doğalgaz Yer Altı Depolama Tesisleri'nde depolanması planlanıyor. 

Bugün benzine zam yapıldı mı? 14-15 Mart benzine zam gelecek... Haberi Görüntüle

DÜNYANIN EN BÜYÜĞÜ OLACAK 

İnşası tamamlandığında dünyanın en büyüğü olacak Aksaray'ın Sultanhanı ilçesindeki Tuz Gölü Doğalgaz Yer Altı Depolama Tesisi'nde çalışmalar hız kesmeden devam ediyor. 

Emeklilere zam müjdesi: Cumhurbaşkanı Erdoğan cumartesi günü Ankara mitinginde açıklayacak Haberi Görüntüle

TUZ ERİTİLEREK YAPILDI 

Yerin 500 metre altına inilerek tuzun eritilmesi ile oluşturulan mağaralarda doğalgaz depolanırken her bir mağara deponun 100 milyon metreküp doğalgaz depolama kapasitesi olacak. 

8 bankadan bayram öncesi cepleri rahatlatacak müjde! 1 lira faiz... Haberi Görüntüle

YER ALTI DEPOLARINA 60 GALATA KULESİ SIĞIYOR

Oluşturulan mağaralar içerisine 60 tane Galata Kulesi alabilirken, bir Eyfel Kulesi yüksekliğinde. Söz konusu projede toplam 40 mağara tamamlanırken proje sonunda bu sayı 52'ye ulaşacak. 

2024 emekli ikramiyesi Nisan'da mı verilecek? Emekli maaşı ilk ve... Haberi Görüntüle

ELEKTRİK İHTİYACININ YÜZDE 60'I GÜNEŞTEN 

Depolamada kullanılan elektrik enerjisinin yaklaşık yüzde 60'ı güneş enerjisinden karşılanırken, proje için kurulan 1 mWe gücündeki güneş enerjisi santrali ile enerji üretiliyor ve bir yolda 878 ton karbon salınımı önleniyor. 

30 bin TL şartsız kredi: Halkbank yeni ihtiyaç kredisini duyurdu!... Haberi Görüntüle

GÜNLÜK KAPASİTESİ 80 MİLYON METREKÜP OLACAK 

Depolama tesislerinin genişletme çalışmalarının 2023 yılında tamamlanması ile tesisin günlük kapasitesi 80 milyon metreküpe ulaştı. Bu kapasite ile Türkiye'nin doğalgaz ihtiyacının yüzde 30'u karşılanabilecek. 

Kredi kartından 5-10 bin TL nakit avansa ne kadar faiz... Haberi Görüntüle

EKOSİSTEME KATKIDA BULUNUYOR 

Tuz Gölü Doğalgaz Yer Altı Depolama Projesi 1. ve 2. etap çalışmaları kapsamında oluşturulmakta olan kavernalar için Hirfanlı Barajından alınan tatlı suyun işlem sonrası Tuz Gölü'ne deşarjı sonucu Tuz Gölü su seviyesi arttı ve ekosistemin gelişimine katkı sağlandı. Proje sayesinde Türkiye'nin en büyük flamingo kolonisini barındıran Tuz Gölü habitatı canlanırken, bu sayede flamingo sayısı arttı. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading