Yandex Metrica

Dünyanın dört bir yanından turist akını! Hedef 42 milyon

Dünyanın dört bir yanından turist akını! Hedef 42 milyon

Türkiye'de turizm sektörünün ülkeye getirisi oldukça fazla. Bu yılın ilk 4 ayında yaklaşık 4 milyon turist ağırlayan İstanbul'a Amerika ve Avrupa’dan turistler ilgi gösterirken, Orta Doğu'dan da hatrı sayılır bir turist sayısı var. Son dönemde ise en çok alışveriş ve sağlık turizmine rağbet gösteriliyor.

Ekonomi

27.03.2024, 05:38

Türkiye Otelciler Birliği (TÜROB) Başkanı Müberra Eresin, sektör olarak tüm güçleriyle işlerinin başında olduklarını belirtti. 

Nakit para arayışına son! O banka sıfır faizle yüksek kredi imkanı sunmaya başladı! Nakit para arayışına son! O banka sıfır faizle yüksek kredi... Haberi Görüntüle

HEDEF 42 MİLYONA YAKIN TURİST 

2019 yılında Türkiye’ye 52 milyon turist geldiğini ve 34,5 milyar dolar gelir elde edildiğini, 2021 yılında ise 30 milyon turist ve 24,5 milyar dolar gelire ulaşıldığını anımsatan Eresin, bu yıl 42 milyona yakın turist ve 35 milyar dolar düzeyinde gelir hedefini koruduklarını söyledi.

İstanbul - Antalya arasına yeni hızlı tren hattı geliyor! Bakın iki il arası kaç saate düşecek İstanbul - Antalya arasına yeni hızlı tren hattı geliyor! Bakın... Haberi Görüntüle

'YÜZDE 135 ARTIŞLA 3 MİLYON 882 BİN KİŞİ OLDU'

TÜROB Başkanı Eresin, bu yılın ilk 4 ayında yurt dışından Türkiye’ye gelen ziyaretçi sayısının geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 172 artışla 8 milyon 885 bin kişi olduğunu, bunun 7 milyon 477 binini yabancıların, geri kalanının yurt dışında yaşayan Türklerin oluşturduğunu aktararak, "İlk 4 ayda İstanbul’a gelen turist sayısı da geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 135 artışla 3 milyon 882 bin kişi oldu. İstanbul 2019 yılına göre yüzde 30-35 daha fazla turist almaya başladı." diye konuştu.

Avrupa Merkez Bankası politika faizini sabit tuttu Avrupa Merkez Bankası politika faizini sabit tuttu Haberi Görüntüle

'İSTANBUL TURİZMİNİ ORTA DOĞU VE KÖRFEZ ÜLKELERİ DOMİNE EDİYOR'

İstanbul’a yabancıların ilgisinin giderek artmakla birlikte henüz arzu ettikleri pazar çeşitliliğinin yakalanamadığını ifade eden Eresin, şunları kaydetti:

"Orta Doğu ve Körfez kökenli turistler şu anda İstanbul turizmini domine ediyor. Orta Doğu pazarında mevcut canlılık devam ediyor. Diğer pazarlardan da olumlu işaretler alıyoruz. Amerika ve Avrupa pazarlarında hareket başladı. Latin Amerika’dan turist girişlerimizin geçmiş yıllarda olduğu gibi fark edilir şekilde artmasını bekliyoruz. İran pazarı çok iyi gidiyor. İlk 4 ayda Güney Amerika pazarlarında yüzde 370, Avrupa’da yüzde 382, Japonya’da yüzde 236, ABD’de yüzde 224 artış oldu. Bu artışları baz etkisi olarak yorumlamakla birlikte, artış oranlarının 3 haneye, hatta bazı ülke pazarlarında 4 haneye ulaşması gelecek aylar ve yıllar açısından büyük umut veriyor. Rusya ve Ukrayna turizm pazarlarındaki kaybımızın diğer pazarlar ile kapanması ihtimali devam ediyor.''

Aman dikkat elinizde kalmasın! Herkesin yakından takip ettiği isim tarih verdi: Altının gramı 3 bin liraya kadar çıkacak! Aman dikkat elinizde kalmasın! Herkesin yakından takip ettiği isim tarih... Haberi Görüntüle

'SAĞLIK VE ALIŞVERİŞ TURİZMİNDE CİDDİ ARTIŞ VAR'

İstanbul'a gelen turistlerin en çok ne yaptığı ve hangi konuda zorlandığına yönelik soru üzerine Müberra Eresin, İstanbul'un kültür, sanat ve tarih olarak turistlerin odak noktası olduğunu belirterek, "Son dönemde alışveriş ve sağlık turizminde de ciddi bir hareket gözlemliyoruz." dedi.

Eresin, dünyanın önemli şehirlerinde olduğu gibi İstanbul’a da gelen turistin aslında konakladığı otelde gördüğü özeni, temizliği, ilgiyi kapının önüne çıktığında da görmek istediğini ifade etti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading