Yandex Metrica

Dünyaca ünlü ekonomistten 'ekonomi kötü' diyenleri çıldırtan paylaşım: Türkiye patlama yapacak

Dünyaca ünlü ekonomistten 'ekonomi kötü' diyenleri çıldırtan paylaşım: Türkiye patlama yapacak

Her fırsat bulduğunda, Türkiye'nin yeni ekonomi modelini öven ve diğer devletlere örnek gösteren Uluslararası Finans Enstitüsü Baş Ekonomisti Robin Brooks, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla Türkiye ekonomisinin patlama yapacağını söyledi.

Ekonomi

23.01.2024, 19:59

Türkiye'nin üretim, istihdam ve ihracat odaklı yeni ekonomi modeli meyvelerini vermeye başladı. Bu süreçte, dolardan kaçış hızlanırken hedeflenen 3 parametrede de göstergelerin iyileştiği gözlendi. Türkiye, hem üretimde hem de ihracatta büyüme ivmesi yakalarken bu süreçte istihdamda da artış yakalandı.

Vatandaşın boykot çağrısına Erdoğan'dan cevap geldi: Fahiş fiyatla mücadele dönemi başlıyor Vatandaşın boykot çağrısına Erdoğan'dan cevap geldi: Fahiş fiyatla mücadele dönemi... Haberi Görüntüle

TCMB'NİN FAİZ KARARLARI BÜYÜMEYİ DESTEKLEDİ

Türkiye Merkez Bankası, faiz indirim kararlarıyla ekonomideki iyileşmeyi hızlandırırken ABD Merkez Bankası (FED) ve Avrupa Merkez Bankası (ECP) faiz artışlarıyla hem Avrupa'da hem de ABD'de ekonomiyi resesyona (durağanlık) sokma evresine getirdi.

Bugün borsa açık mı, kapalı mı 23 Nisan? Borsa bugün kaça kadar açık, işlem yapılır mı? Bugün borsa açık mı, kapalı mı 23 Nisan? Borsa bugün... Haberi Görüntüle

ROBİN BROOKS: TEK GEREKEN MAKRO İSTİKRAR

Yeni ekonomi modelini her fırsatta öven ve anlatan Uluslararası Finans Enstitüsü Baş Ekonomisti Robin Brooks, Türkiye ekonomisinin yakın zamanda patlama yapacağını söylediği bir paylaşım yaptı.

Brooks, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

"Grafikte kırmızı renkte görüldüğü gibi Türkiye, diğer gelişmekte olan pazarlardan farklı olarak ihracat hacimlerinde bir patlama yaşadı.

Türkiye'nin büyük ihracat rakamları ve rekabet gücü göz önüne alındığında Türkiye'nin küresel ekonomide başarılı olması için şartlar çokça var. Tek gereken makro istikrar ve Türkiye patlama yapacak."

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading