Yandex Metrica
SON DAKİKA

Sitede Ara

Dövizi düşürecek hamle Avrupa'dan geldi! Milyarlarca euro ile Türkiye'nin kapısını çalacaklar

Dövizi düşürecek hamle Avrupa'dan geldi! Milyarlarca euro ile Türkiye'nin kapısını çalacaklar

Avrupa Türkiye'ye yatırım için kolları sıvadı. Dövizi düşürme hamlesi Avrupa'dan geldi. Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası Türkiye Direktörü Arvid Tuerkner, Türkiye'ye 1,5 milyar euroluk yeni yatırım için hazırlandıklarını belirtti.

Ekonomi

23.01.2024, 20:01

Avrupa'dan Türkiye'de dövizi düşürecek hamle geldi. Avrupalı yatırımcıların Türkiye'ye yatırım yapmayı planladıkları bildirildi. 

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası Türkiye Direktörü Arvid Tuerkner (EBRD) yaptığı açıklamada, Türkiye'ye 1,5 milyar euroluk yeni bir yatırım için hazırlandıklarını belirtti. 

SGK uzmanı kulis bilgiyi paylaştı! Borcu olanlar milyonlarca kişiye müjde:... Haberi Görüntüle

900 MİLYON EURO FİNANSMAN SAĞLANDI 

Tuerkner, EBRD'nin ilk olarak Türkiye'de başlattığı İş Dünyasında Kadınlar (Women in Business) Programı'nın 10'uncu yılı vesilesiyle düzenlenen konferans sonrası soruları yanıtladı.

Bu program sayesinde Türkiye'nin dört bir yanından kadın girişimcilere finansman, teknik yardım, danışmanlık ve bilgi aktarımı yapıldığını dile getiren Tuerkner, 10 yıllık uygulama sürecinde kadınların liderlik ettiği veya yönettiği 15 bin küçük ve orta ölçekli işletmeye bankalar aracılığıyla 900 milyon avro finansman sağlandığını söyledi.

Tarım Kredi marketlerinde ramazana özel indirimler! 15 Mart 2024 Tarım... Haberi Görüntüle

İSTANBUL, ANKARA VE İZMİR'E YATIRIM YAPILACAK

Bu finansmanın yüzde 60'ından fazlasının İstanbul, Ankara ve İzmir gibi büyük şehirler dışındaki kadın girişimcilere sağlandığını ifade eden Tuerkner, "Küçük şehirlerde finansmana erişim daha zor, bu yüzden buna önem verdik. İş Dünyasında Kadınlar Programı ile önce Türkiye ve sonrasında programı uygulamaya koyduğumuz diğer ülkelerde de eşitliği desteklemeye ve bu alandaki engelleri ortadan kaldırmayı amaçladık. Tabii ki program yardımcı oldu bazı zorlukların aşılmasına ama hala zorluklar var." diye konuştu.

Altın yatırımcıları 'cuma gününe' dikkat! Dünyaca ünlü bankadan uyarı: Piyasa... Haberi Görüntüle

TÜRKİYE'YE FİNANSMAN TAAHÜTLERİ 1,1 MİLYAR EURO OLDU 

Bu yıl Türkiye'deki yeni finansman taahhütlerinin şu anda 1,1 milyar avro seviyesinde olduğunu belirten Tuerkner, şöyle devam etti:

Birkaç proje daha var şu anda ve bu projelerle yıl sonuna kadar 1,4-1,5 milyar avro finansman taahhüdüne ulaşmış olacağımızı düşünüyorum. Bu tabii ki Türkiye'de ulaştığımız rekor değil ama hem küresel ekonomi hem de Türkiye ekonomisindeki şartları düşündüğümüzde kötü bir seviye de değil. Liradaki değer kaybı ve enflasyonu dikkate aldığımızda yatırımlar için kolay bir ortam oluşmuyor. Yatırım olmayınca da bizim finanse edebileceğimiz proje olmuyor. Tüm bunlar bu yıl süreci biraz zorlaştırdı ama daha stabil bir ortam, Türkiye'de her zaman daha fazlasının yapılmasını sağlar.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading