Yandex Metrica
SON DAKİKA
'Dövizden dönüşümlü hesap sonlandırıldı' yalanı! KKM iddiasına yanıt: Süre uzatıldı

'Dövizden dönüşümlü hesap sonlandırıldı' yalanı! KKM iddiasına yanıt: Süre uzatıldı

120 milyar doları geçen Kur Korumalı Mevduat (KKM) hesaplarında artış devam ediyor. Bankalar, müşterilerini daha fazla KKM'ye yönlendirmek için sadece faizleri değil primleri de artırıyor. Ancak bu süreçte sosyal medyada, Kur Korumalı Mevduat uygulamasında dövizden dönüşümlü hesaplara yeni girişlerin haftaya sonlandırılacağı iddia edildi. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, iddianın doğru olmadığını bildirdi.

Ekonomi

03.03.2024, 13:29

Seçim öncesi bankacılık sektöründe hareketli günler yaşanırken, Kur Korumalı Mevduat (KKM) hesaplarında da artış devam ediyor. Bankalar, KKM'de müşterinin mevduatına göre faiz ve primde kesenin ağzını açarken, kredi tarafında da müşteri yarışına girdi. Tüm bunlar yaşanırken sosyal medyada Kur Korumalı Mevduat uygulamasında dövizden dönüşümlü hesaplara yeni girişlerin haftaya sonlandırılacağı iddia edildi.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, iddianın doğru olmadığını ifade etti. 

Zamlı emekli promosyonu nasıl alınır? Özel bankalarda 2024 promosyon miktarlarını... Haberi Görüntüle

"KKM UYGULAMASININ SÜRESİ UZATILMIŞTIR"

“Kur Korumalı Mevduat (KKM) uygulamasında dövizden dönüşümlü hesaplara yeni girişler haftaya sonlandırılacak.” iddiası doğru değildir.

2021 Aralık'ta başlayan KKM uygulamasının süresi, 16 Aralık 2022 tarihli Resmi Gazete kararıyla 31 Aralık 2023’e kadar uzatılmıştır.
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading