Yandex Metrica
SON DAKİKA
Döviz mi altın mı? İslam Memiş'ten yatırımcılara açık çağrı

Döviz mi altın mı? İslam Memiş'ten yatırımcılara açık çağrı

Amerikan Merkez Bankası Fed'in faiz kararının ardından altın piyasalarında da dalgalı grafikler devam ediyor. Finans Analisti İslam Memiş, altın fiyatlarında görülen artışların döviz kuruna bağlı olarak kaydedildiğini söyledi ve yatırımcılara kritik uyarılarda bulundu.

Ekonomi

15.02.2024, 10:07

Yurtiçi piyasalarda dolar kuru tarihi zirveye ulaştı. Altın piyasasında da dalgalı grafikler ortaya çıkarken Finans Analisti İslam Memiş, altın fiyatlarında görülen artışların arkasında döviz kurlarının etkisinin olduğunu ifade etti. Memiş, sene sonuna doğru çeyrek altın fiyatının 2.000 TL seviyesine ulaşabileceğini beklediğini belirtirken, 2023 ve 2024 yılları arasında altın fiyatlarında patlama yaşanabileceğini öne sürdü.

Altın için gelecek senaryolarına odaklanan Memiş, yatırımcılara dolardan uzak durmalarını tavsiye etti. Dolar endeksinin 20 yıllık zirvesine ulaştığını ifade eden Memiş, “Ben dolardan uzak durmayı tercih ettiğimden dolayı diğer tüm enstrümanları ucuz buluyorum” sözlerini dile getirdi.

Son dakika: Merkez Bankası faiz kararını açıkladı Haberi Görüntüle

'DOLARDAN UZAK DURMAKTA FAYDA VAR'

İslam Memiş, dolar karşısındaki diğer enstrümanların daha avantajlı olduğunu ifade ederken, “Bir kağıt paraya yatırım yapacaksam bunun adı dolar değil, Euro ve sterlindir benim nazarımda. Dolardan uzak durmakta fayda var” sözlerini dile getirdi. Ons altında 1.660 – 1.680 dolar aralığında bir sıkışıklık yaşandığını ifade eden Memiş, “Bu kırılmazsa 1.700 dolara kadar toparlanmanın mümkün olacağını tahmin ediyorum” dedi.

Türkiye tarihinin en yükseği! Bakan Şimşek rekoru duyurdu: Spekülatif söylemler... Haberi Görüntüle

MEMİŞ'TEN DOLARA ALTERNATİF YATIRIM YÖNTEMİ

Memiş yatırımcılarla ilgili ise şu şekilde konuştu:

KKM’de param var, boşa çıktı. Dolar alayım mı?’ Hayır. Şöyle bir hamle yapabilirsiniz; elimde TL var, ben TL’yi altına çevirip KKM’den faiz getirisini alabilirim. Aradaki getiriyi cebime koyarım. Altın gramı yükselince aradaki farkı alacağımdan, zararım olmuyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading