Yandex Metrica
SON DAKİKA
Döviz kurunun nasıl düşeceğini bilen Necmettin Batırel'den bir tahmin daha! Tarih verip büyük haberi duyurdu

Döviz kurunun nasıl düşeceğini bilen Necmettin Batırel'den bir tahmin daha! Tarih verip büyük haberi duyurdu

Özgür Demirtaş ile çıktığı televizyon programında 'Şakkadanak 10 milyar dolar satarım' sözleriyle Türkiye'nin gündemine oturan Necmettin Batırel, dövize dair yeni bir değerlendirmede bulundu.

Ekonomi

27.01.2024, 03:33

Özgür Demirtaş ile 2017 yılında çıktığı CNN Türk canlı yayınında doların nasıl düşürüleceğine dair önerilerde bulunan ve o günden itibaren, canlı yayında kullandığı sözler sık sık sosyal medyada dolaşıma sokulan Necmettin Batırel, yazarı olduğu Türkiye Gazetesi'ne, doların gelecekteki yönüne dair yeni tahminlerde bulundu.

Batırel, değerlendirmesinde doların düşüşüne dair şu ifadeleri kullandı:

"Seviniyorum tabii ki. Ama bu doların düştüğü için değil Türk lirasının değer kazandığı için. Düşmanlar dikkat ederseniz bize hep oradan saldırıyor. Paramızı değersizleştirerek bizi ikinci sınıf ülke vatandaşı olarak göstermek istiyor. Yıllardan beri Türkiye yanlış ekonomik modeli uygulamak zorunda bırakıldı. IMF’nin dayatmasıyla biz serbest piyasa ekonomisine geçtik. Oysa bu sistemi cari açık veren değil cari fazla veren ülkeler uyguluyordu. Ama bize borç verdiler elimizi kolumuzu bağladılar. Yüksek faiz düşük kur sistemine sokulduk. Ülke tepeden tırnağa ithal mallara boğuldu.

Promosyon başvuruları nasıl yapılır? Promosyon başvurusu ne zaman, başvurular başladı... Haberi Görüntüle

'KİŞİ BAŞINA MİLLİ GELİR 10 YIL SONRA 25 BİN DOLARI AŞAR'

On yıl sonra milli gelirimiz fert başına 25 bin doları aşar. Türk halkının refah payı Avrupa’yı yakalar. İşsizlik de %7’lere düşer, bölgenin lideri oluruz.

Müjdeyi Cumhurbaşkanı Erdoğan vermişti! Emekli banka promosyon başvurusu bugün başlıyor:... Haberi Görüntüle

'10 MİLYAR DOLAR SATARIM' 

En muhalif olanlar bile bayrak indirdi. Biz her dolar çıktığından bu adamla güldük eğlendik ama gelin görün ki günün sonunda “Adam haklı çıktı, dağılabiliriz. Harbiden ekonomistmiş, Kral, Özgür’ü patoz etti” diyorlar. Her yerden tebrik mesajları geldi. Televizyonlar sürekli bağlanarak görüş alıyor. Ben karınca kararınca elimden geleni yaptım. Ama son noktayı hükûmetim koydu. Tam da 12’den vurdu. Herkes apışıp kaldı. 4 Aralık’taki yazımda “Hiç şüpheniz olmasın. Eğer faiz konusunda Cumhurbaşkanı’mız gemileri yakmışsa elinde çok önemli bir koz vardır. Merak etmeyin yakında açıklanır” demiştim, haklı çıktım."

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading