Yandex Metrica
SON DAKİKA
Döviz kuru kaça kadar düşebilir? Hükümetin tahmini ortaya çıktı

Döviz kuru kaça kadar düşebilir? Hükümetin tahmini ortaya çıktı

Hazine ve Maliye Bakanlığı'na yakın kaynaklar, hükümetin yeni sistemle hedefinin, doları 9 liraya indirmek olduğunu söylüyor.

Ekonomi

23.01.2024, 18:31

Türk lirasının yabancı paralar karşısında korunması adına yürürlüğe giren, "Kur Korumalı TL Mevduat Sistemi"nin etkileri devam ediyor.

Çiftçiye yüzde 75 bakanlık desteği! O tarihe kadar herkes başvurusunu... Haberi Görüntüle

18 LİK KIRMIZI ÇİZGİYİ AŞMASI ÜZERİNE...

Reuters'a konuşan Hazine ve Maliye Bakanlığı'na yakın kaynaklar, 'iddialı ama riskli' olarak nitelendirdikleri planın doların TL karşısında 18'lik 'kırmızı çizgiyi' geçmesi üzerine uygulamaya konduğunu söyledi. Dört kaynak, liranın bu seviyenin üzerindeki değer kaybının ekonomiye 'tamir edilmesi zor' zararlar vereceğine karar verildiğini aktardı.

Borsa neden düştü? 25 Mart 2024 BİST 100 en çok... Haberi Görüntüle

DOLAR 12 SEVİYELERİNE İGERİLEDİ

Hükümet, pazartesi günü TL'nin değerinin dolar karşısında rekor düşük seviyeye inmesi üzerine son planı hayata geçirdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'dövize endeksli TL mevduat' kararını duyurması sonrası da dolar hızla 12 seviyelerine kadar geriledi.

Kocaeli Şehir Hastanesi Tramvay Hattı hizmete giriyor! Süre 15 dakikaya... Haberi Görüntüle

HEDEF 9 LİRA

Plandan haberdar olan dördüncü kaynak, dolar alış 18 lira, euro alış fiyatının 20 lira olmasının müdahale gerektiren 'balon' boyutlara ulaştığını söyledi. Bu durumun sürdürülebilir olmadığını, rakamın sorunlu ve absürt düzeylerde olduğunu ifade eden kaynak, "Dolar 9 civarına düşerse, bu iyi bir seviye" dedi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading