Yandex Metrica

Doların artmasını sağlamalıyız! Ünlü ekonomistten 84 milyon vatandaşa kur uyarısı

Doların artmasını sağlamalıyız! Ünlü ekonomistten 84 milyon vatandaşa kur uyarısı

Doların son günler artışının ardından yatırımcılar ve vatandaşlar endişe duymaya başlamış durumda Emlak ve Yatırım Uzmanı Mert Başaran, dolar kuruna ilişkin açıklamalarda bulundu. Başaran, doların artmasının ekonomik anlamda büyük önem art ettiğini söyledi.

Ekonomi

23.01.2024, 20:37

FED faizler sonrasında Doların TL karşısında artmasının ardından Emlak ve Yatırım Uzmanı Mert Başaran konuya ilişkin değerlendirmlerde bulundu. Başaran, dolar kurunun seçimden sonra 25 lira olacağını söyledi. İşte o sözler..

Bakan Uraloğlu müjdeyi verdi: Sivas-İstanbul seferleri başlıyor! Süre kısalacak Bakan Uraloğlu müjdeyi verdi: Sivas-İstanbul seferleri başlıyor! Süre kısalacak Haberi Görüntüle

Günlük 150.000 metreküp doğalgaz çıkacak! Denizin altı rezerv kaynıyor: TPOA sondaj çalışmalarına başladı Günlük 150.000 metreküp doğalgaz çıkacak! Denizin altı rezerv kaynıyor: TPOA... Haberi Görüntüle

“DOLAR DEPREM GİBİ PATLAYABİLİR”

Yatırım Uzman Mert Başaran Dolar’ın ekonomik anlamda önemine dikkat çekerek şu ifadelere yer verdi:

"Çok net konuşacağım. Dünyada Türkiye'deki dolar grafiği çok zor olur. Bir şekilde 'dolar baskı altında' demek bu. Doların enflasyon oranında artmadığı dönemlerde sıkıntı oluyor. Dolar aynı deprem gibi bir yerde patlayabilir. Biz doları bu şekilde böyle tutmaya devam edersek birden patlayabilir. Doların yavaş yavaş artmasına izin vermeliyiz. Seçimden sonra artık doların 25-26 seviyelere gelmesi muhtemel. Seçime kadar bence 19.30 civarı gireriz. Seçimi kim kazanırsa kazansın doların yavaş yavaş artmasına izin vermek zorundayız. Kur maalesef önemlidir. İnşallah olmaz ama tedbirli olalım. Ekonominin ayakta kalması için doların yavaş yavaş artmasını sağlamalıyız." dedi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading