Yandex Metrica
SON DAKİKA
Doların 25 TL olmasını isteyenlere Merkez Bankasından Net Cevap! Görenler kulaklarına inanamadı

Doların 25 TL olmasını isteyenlere Merkez Bankasından Net Cevap! Görenler kulaklarına inanamadı

İhratçılar dolar kurunun 24-25 TL seviyelerine yükselmesine isterken konuya ilişkin Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu ile görüşme yapıldı. Merkez Bankası net kararını açıkladı duyanlar kulaklarına inanamadı.

Ekonomi

23.01.2024, 20:22

Dolar'ın  sabit seviyelerde kalması sebebiyle rakbette bulunamdıklarını belirten ihracatçılar, uzun zamandır gündeme getirdikleri ''özel kur'' isteklerini Merkez Bankası tarafına sundu. İhracatcıların istediği dolar kurunun 24 TL-25 TL seviyilerinde olması. Konuya ilişkin Merkez Bankası kararını açıkladı.

YÜZDE 2 KADAR DÖVİZ DESTEĞİ

Firmaların Yurt Dışı Kaynaklı Dövizlerinin Türk Lirasına Dönüşümünün Desteklenmesi Hakkında Tebliğ Resmi Gazete’de yayımladı.

Tebliğe göre turizm gelirleri dahil olmak üzere elde edilen ihracat gelirlerinin Merkez Bankası’nda bozdurulması durumunda, TL’ye çevrilen tutarın yüzde 2’si kadar döviz desteği ödenecek.

Fakat ihracatçılar bu desteği alırken, Merkez Bankası’nın belirleyeceği süre boyunca tekrar döviz almama taahhüdünde bulunacaklar.

DÖVİZİN YÜZDE 40'I MERKEZ BANKASINA

Bu taahhüdü yerine getirmeyenler için, destek tutarı Merkez Bankası’nın ilan ettiği en yüksek gecelik borç verme oranı kadar faiz uygulanarak geri alınacak.

Öte yandan Merkez Bankası tebliğinin beşinci maddesi ile dövizinin yüzde 40’ını Merkez Bankası’na sattıktan sonra kalan kısmını KKM’ye dönüştürenler de bu yüzde 2’lik destekten yararlanabilmesi hükme bağlandı.

DOLARDA Kİ  SON GELİŞMLER

Dolar endeksi bugün yukarı yönlü hareket ederek 101,590 seviyesinden işlem görüyor.  Dolar kurunda son dakika gelişmeler küçük ve büyük ölçkeli yatırımcılar tarafından araştırılıyor.

Şu dakikalarda dolar/TL kuru 18,96 lira, satış fiyatı ise 19,00 liradan işlem görüyor. Dolar/TL kuru bugün en yüksek 19,074 lira, en düşük ise 18,99 seviyesini gördü. Dolar/TL kuru açılışta 19,074 liradan güne başladı. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading