Yandex Metrica

Doları olanlar dikkat! Kabus başlıyor: Merkez Bankaları...

Doları olanlar dikkat! Kabus başlıyor: Merkez Bankaları...

Dünya, ABD öncülüğünde derin bir krize doğru sürüklenirken resesyon sesleri her zamankinden daha yüksek çıkmaya başladı. Bir rapora göre, ABD ve Avrupa vatandaşları 2008 krizinden sonra en büyük servet kaybıyla karşı karşıya.

Ekonomi

09.02.2024, 15:13

Önce koronavirüs salgını, daha sonra küresel tedarik zinciri krizi, Rusya Ukrayna savaşının getirdiği enerji krizi gibi sebeplerle ABD ve Avrupa ülkeleri büyük bir resesyon tehlikesi ile karşı karşıya.

Milyonlarca ev sahibi dikkat! 5 soruda kira beyannamesinde pişmanlık uygulaması Milyonlarca ev sahibi dikkat! 5 soruda kira beyannamesinde pişmanlık uygulaması Haberi Görüntüle

RESESYONUN GÖLGESİNDE

Devletler, on yılların rekorunu geride bırakan enflasyon rakamları karşısında faiz artırma kozuna sarıldı. Ancak artırılan faizler dünya ekonomisindeki enflasyonu dizginleyemedi. Bununla birlikte ülkeler büyük krizlerde olduğu gibi ekonomik durgunluk ile karşı karşıya kaldı.

Bakan Şimşek: Cari açıkta düşüş devam edecek Bakan Şimşek: Cari açıkta düşüş devam edecek Haberi Görüntüle

FED BİR KEZ DAHA 75 BAZ PUAN FAİZ ARTIRACAK

Tüm dünya ekonomilerinin merakla beklediği ve geçtiğimiz hafta açıklanan ABD Eylül ayı TÜFE oranı beklenenden yüksek geldi. Fed'den gelen mesajlara baktığımız ise, kurum halen enflasyona çareyi faizde arıyor. Kısacası Fed, kasım toplantısında 75 baz puan daha bir faiz artışına gidecek.

Dünya Bankası'ndan Türkiye açıklaması: İşte 18 milyar dolarlık paketin ayrıntıları Dünya Bankası'ndan Türkiye açıklaması: İşte 18 milyar dolarlık paketin ayrıntıları Haberi Görüntüle

'FAİZ ARTIRIMLARINI DURDURUN'ÇAĞRISINA KULAK TIKADILAR

Fed, BM ve Dünya Bankası gibi kurumların yanı sıra iş dünyayı ve akademisyenlerinde uyarılarına kulağını tıkamış durumda. Birçok ünlü isim ve kurumdan gelen faiz artışları resesyona neden olacak açıklamaları Fed'de bir etki yaratmadı. Şimdi ise bu adımların sonucu olarak ABD'nin kısa bir süre içerisinde resesyona girmesine kesin gözüyle bakılıyor.

2024 Kurbanlık fiyatları güncellendi! Küçükbaş ve Büyükbaş kurbanlık fiyatları ne kadar, kaç TL? 2024 Kurbanlık fiyatları güncellendi! Küçükbaş ve Büyükbaş kurbanlık fiyatları ne... Haberi Görüntüle

İŞSİZLİK ARTACAK

Wall Street Journal'ın anketine katılan ekonomistler, yüzde 63 ihtimalle ABD'nin önümüzdeki 12 ay içinde bir resesyona gireceğini ve işsizliğin önümüzdeki iki yılda büyüyeceğini öngördü. Ekonomistler ABD ekonomisinin 2023’ün ilk çeyreğinde yıllık yüzde 0,2, ikinci çeyreğinde yüzde 0,1 küçüleceğine kesin gözüyle bakıyor.

Altın fiyatlarında tırmanış sürüyor! 12 Nisan 2024 gram, çeyrek, tam altın ne kadar oldu? Altın fiyatlarında tırmanış sürüyor! 12 Nisan 2024 gram, çeyrek, tam... Haberi Görüntüle

'HERKES SERVETİNİN BÜYÜK BİR KISMINI KAYBEDECEK'

Ekonomiyle ilgili çarpıcı bir rapor da Allianz’dan geldi. Şirketin yayınladığı resesyon raporu özetle şöyle diyor; hanehalkı reel bazda 2008'de yaşanan finansal krizden sonra en büyük kaybını yaşayacak ve herkes servetinin onda birini kaybedecek.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading