Doları olanlar dikkat! İslam Memiş 'agresif faiz indirimi olacak' diyerek duyurdu
Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, şimdi agresif faiz artırımında bulunan merkez bankalarının 2023'ten itibaren faiz indireceğini söyledi.
Dolar ve altına yönelik tahminleriyle adından sıklıkla söz ettiren altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, yine dikkat çeken tahminlerde bulundu.
İslam Memiş, 2023'ten itibaren merkez banlarının teker teker agrasif faiz indiriminde bulacağını iddia etti. Memiş, bu süreçte doların da sert düşeceğini sözlerine ekledi.
İşte İslam Memiş'in o açıklamaları...
"Doların bu denli değer kazanması ile insanlarda dolara güvenin, dolar bir rezerv paradır, dolar alın gibi bir algı oluşturulmaya çalışılıyor. Halbuki 2023’e geldiğimizde ters bir rüzgar göreceğiz. 2022’de agresif faiz artırımı yapan Fed’in 2023’te agresif bir faiz indirimine gideceğini göreceğiz. Covid-19 vakalar artıyor ve Avrupa’da Eylül itibari ile enerji krizi yaşanacak. Doların gerçek değeri bu değildir; yatırımcıya en fazla kaybettirecek paradır. Dolar 100 seviyesinin altında olmak zorundadır. Euro’nun getirisi daha fazla. Öyle bir illüzyon yapıyorlar ki bütün dünyadaki insanları korkutarak dolara yönlendirmeye çalışıyorlar, buna Rusya karşı çıktı. Doların sonu iyi gözükmüyor."