Yandex Metrica

Doları olanlar banka ve döviz bürolarına koşuyor! Rusya Ukrayna krizi piyasaları alt üst etti

Doları olanlar banka ve döviz bürolarına koşuyor! Rusya Ukrayna krizi piyasaları alt üst etti

Rusya ile Ukrayna arasındaki gerilim piyasaları sarsmaya devam ediyor. Savaş çıkacağı ihtimalinden endişe eden yatırımcılar parasını dolardan çekerek güvenli liman olarak görülen altına yatırdı.

Ekonomi

23.01.2024, 18:51

Küresel piyasalarda altın fiyatları, Rusya ile Ukrayna arasındaki gerilimin ardından yükselmeye başladı. Yatırımcılar borsa, kripto para ve döviz gibi yatırım araçlarını terk ederek 'güvenli liman' olarak gördükleri altına yatırmaya başladı.

Gram altın fiyatı rekor seviyelere ulaştı. Altın alımına talep olduğunu söyleyen Kırşehir'de kuyumculuk yapan Ahmet Durukan, "Dünya genelinde şu anda altına talep var. Rusya ve Ukrayna arasındaki kriz nedeniyle Rusya'ya tepki göstermek için altına olan talep arttı." dedi.

Kulis bilgisi: Asgari ücrete Temmuz ayında zam gelmesi gündemde! Çalışanlar rahat nefes alacak Kulis bilgisi: Asgari ücrete Temmuz ayında zam gelmesi gündemde! Çalışanlar... Haberi Görüntüle

DOLARI OLAN PARASINI ALTINA YATIRIYOR

Geçtiğimiz hafta ile bu hafta arasında ons miktarlarında ciddi değişimler olduğunu aktaran Durukan, "Dünya genelinde altının şu anda ciddi para ettiğini görmekteyiz. Doları olan yatırımcılar şu anda paraları altına yatırıyorlar. İnsanlara anlatmaktayız. Madenlerde olan altınların yüzde 80'lik kısmı çıktı. Dünya genelinde yüzde 20'lik bir altın rezervi var. Bu durum ise önümüzdeki yıllarda dünya genelinde altının olmayacağı sinyallerini veriyor. Altına para yatırırsan kazanırsın, zarar etmezsin. Altın ve toprağa yatırım yapan insanlar zarar etmemişlerdir." diye konuştu.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading