Yandex Metrica

Dolar yeni haftaya nasıl başladı? Merkez'den yeni müdahale gelecek mi

Dolar yeni haftaya nasıl başladı? Merkez'den yeni müdahale gelecek mi

Geçtiğimiz hafta dolar yükselişi 13.90 a kadar çıkmıştı. Merkez Bankası'nın doğrudan müdahalesiyle indirilen dolar yeni haftaya 13.71'den başladı.

Ekonomi

23.01.2024, 22:02

Dolar geçtiğimiz hafta 13.90 lirayı görmüştü. Bu yükselişlerin önü Merkez Bankası'nın müdahaleleriyle kesildi. Merkez geçen çarşamba ve cuma günleri döviz piyasasına doğrudan satış yoluyla müdahale ettiğini bildirdi.

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek'ten KDV açıklaması: Artış yapmadık Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek'ten KDV açıklaması: Artış yapmadık Haberi Görüntüle

GÖZLER FED'İN YAPACAĞI AÇIKLAMADA

Dolar yeni haftaya ise 13.71 liradan başladı. Bu hafta koronavirüs Omicron varyantıyla ilgili gelişmeler piyasalar tarafından takip edilmeye devam edilecek. Bunun yanında başta Başkan Jerome Powell olmak üzere Fed yetkilileri son haftalarda yaptıkları açıklamalarla varlık alım programını beklenenden erken bitirip, faiz artırımını da tartışmaya başlayabileceklerine dair açıklamalarda bulundular. Fed tarafından gelecek sözlü yönlendirmeler doların küresel olarak güçlenmesine veya zayıflamasına yol açabilir. Yurtiçinde ise dolarda 13.85 liranın aşılması durumunda gözler yine Merkez'e çevrilecek. Bu seviyede yine bir doğrudan müdahale gelip gelmeyeceğine bakılacak.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading