Yandex Metrica

Sitede Ara

Dolar ve altını olanlara son dakika uyarısı! İngilizlerden piyasaları sallayacak açıklama: 14 Mayıs'tan sonra...

Dolar ve altını olanlara son dakika uyarısı! İngilizlerden piyasaları sallayacak açıklama: 14 Mayıs'tan sonra...

İngiliz haber ajansı Reuters, çarpıcı iddialarda bulundu. Amerika Merkez Bankası'nın faiz artırımları sonrası tüm dünyada artan dolar ve buradan esen rüzgar ile Türkiye'de de doların artması sonucu birçok iddia ortaya atılıyor. Reuters, Türkiye seçimleri sonrası dolar kuruna dair felaket tellallığına başladı ve 'kur şoku' uyarısında bulundu. 

Ekonomi

23.01.2024, 20:39

Amerika Merkez Bankası'nın (Fed) faiz artırımları sonrası Türkiye'de dolar artmaya başladı. Uzmanlar ise dolar kuruna dair çarpıcı açıklamalarda bulunuyor. Özellikle 14 Mayıs 2023 tarihinde yapılacak olan seçimleri işaret ediyor.

Uzmanlar zaman zaman yaptığı değerlendirmelerle seçimlerin dolar kuru için belirleyici olduğunu belirtirken bankaların seçim sonrasına hazırlandığı ortaya çıktı.

İslam Memiş'ten yeni altın yorumu: Gram altın o tarihte 3500 TL olacak İslam Memiş'ten yeni altın yorumu: Gram altın o tarihte 3500... Haberi Görüntüle

Son dakika bilgisi geldi! Motorine rekor indirim yolda: Dizel araç sahiplerine müjdeli haber Son dakika bilgisi geldi! Motorine rekor indirim yolda: Dizel araç... Haberi Görüntüle

''KAMU BANKALARINDA RİSK OLUŞABİLİR''

İngiliz haber ajansı Reuters Türkiye'deki bankacılarla konuştu. Reuters'a konuşan bankacılar, bankaların seçim sonrası olası kur, faiz şoklarına karşı stres testleri yaptığını ve mevcut düzenlemelerin kârı aşağı çekmesinin kaçınılmaz olduğunu söyledi.

Üst düzey dört bankacı, seçimi iktidar veya muhalefet hangi taraf kazanırsa kazansın ekonomideki mevcut uygulamaların ‘Sürdürülemez’ olduğunu belirtti. Bankacılar, ‘ortodoks politikaların giderek bir zaruret haline geldiğini’ belirterek, bu politikalara geçişin ani değil kademeli olması gerektiğini ifade etti.

Üst düzey bir bankacı, “Bankaların kendi senaryoları var. Kur, faiz ve kredi şoklarına karşı bilançolarını test ediyor. Genel olarak bankaların durumları hâlâ sağlam, ancak 2018 yılından bu yana kredi pazarında pazar payını kaydadeğer bir şekilde artıran kamu bankalarında risk oluşabilir” açıklamasında bulundu.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading